ΓενικάΕλλάδα

Υποχωρεί ο κορωνοϊός σε ζεστές χώρες

Μέσα στη μαυρίλα και τη γενική κατάθλιψη των ημερών υπάρχουν και κάποια θετικά νέα που κάνουν το χειλάκι μας να σκάσει έστω και για λίγο.

Ολόκληρος ο πλανήτης κινείται στους ρυθμούς του κορωνοϊόυ και η ανησυχία παγκοσμίως είναι διάχυτη. Η μεγαλύτερη ανασφάλεια των επιστημόνων αναφορικά με τον ιό που έκανε τον Ιανουάριο την εμφάνιση του στην Κίνα, προέρχεται από το γεγονός πως δεν υπάρχουν ακόμα ασφαλή στοιχεία για το τρόπο με τον οποίο αυτός αντιδρά κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.

Οι επιστήμονες δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν αν οι πρώτες ζέστες θα αναχαιτίσουν την διασπορά του κορωνοϊού, όπως συμβαίνει με τους περισσότερους ιούς, όμως όλοι συμφωνούν πως η αύξηση της θερμοκρασίας είναι ένα στοιχείο που θα λειτουργήσει υπέρ μας.

Διψώντας όμως για ένα θετικό νέο, μπορούμε να πούμε πως παρακολουθώντας τα κρούσματα των χωρών με θερμοκρασία άνω των 28 βαθμών Κελσίου, θερμοκρασία δηλαδή που θα έχουμε στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες, μας επιτρέπεται να νιώσουμε μια αισιοδοξία.

Στοιχεία 5 χωρών με υψηλές θερμοκρασίες:

H Μπουρκίνα Φάσο με μέση θερμοκρασία 28,25 βαθμούς Κελσίου μετράει 152 κρούσματα και 4 θανάτους από την πανδημία.

Το Μάλι με μέση θερμοκρασία επίσης 28,25 βαθμούς Κελσίου βρίσκεται στις χαμηλότερες θέσεις της λίστας με 4 επιβεβαιωμένα κρούσματα και κανέναν θάνατο.

Το Τζιμπουτί με θερμοκρασία 28 βαθμούς Κελσίου μετράει μόλις 11 κρούσματα και κανέναν θάνατο έως σήμερα.

Η πολυπληθής Σενεγάλη των 27.85 βαθμών Κελσίου αυτή την στιγμή έχει 105 κρούσματα και κανέναν θάνατο.

Τέλος, η Μαυριτανία με μέση θερμοκρασία 27.60 βαθμούς Κελσίου μετράει μόλις 3 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ας ελπίσουμε το καλοκαίρι στη χώρα μας να μην αργήσει να εμφανιστεί φέτος.

Πηγή: belikeyou.gr

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close