Την άποψη ότι έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας λόγω Κορωνοϊού εξέφρασε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης.

Κάνοντας κάποιες εκτιμήσεις για τους επόμενους δύο μήνες ο κύριος Κουφίδης επισήμανε χαρακτηριστικά ότι δεν θα ξεμπερδέψουμε εύκολα με την κατάσταση που έχει διαμορφώσει ο κορωνοιός. “Η Χαλκιδική βασίζεται στον τουρισμό και ο τουρισμός έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα.  Ας μην νομίζουν κάποιοι ότι θα περάσει το δίμηνο και στη συνέχεια τα πράγματα θα είναι όπως ακριβώς τα αφήσαμε. Θα πρέπει να αναδιαμορφώσουμε ολόκληρη την οικονομική κατάσταση. Ολόκληρη η χώρα θα πρέπει να μπει σε νέους ρυθμούς και νέα δεδομένα,”, τόνισε ο κ. Κουφίδης.

Η εικόνα στη Χαλκιδική

Στο μεταξύ η Χαλκιδική είναι από τους νομούς της χώρας όπου δεν έχουν παρουσιαστεί κρούσματα κορωνοιού με εξαίρεση μέχρι στιγμής τον μοναχό από το Άγιον Όρος ο οποίος επέστρεψε από το εξωτερικό.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής είναι σε συνεχείς επαφές με την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η περιφέρεια κινεί όλες τις διαδικασίες ώστε ο ιατρικός κόσμος της Χαλκιδικής να εξοπλιστεί πλήρως με μάσκες και αντισηπτικά και ότι άλλο χρειάζονται οι γιατροί.

Επιπλέον, υλικά άμεσης ανάγκης θα προμηθευτεί το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής με πρωτοβουλία της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός.