Ο Δήμος Πολυγύρου και συγκεκριμένα ο Δήμαρχος, Αστέριος Ζωγράφος, δημοσίευσε λεπτομέρειες σχετικά με τις επιχειρήσεις και τις απαλλαγές λόγω κορωνοιού.

Αναλυτικά:

Αγαπητές φίλες και φίλοι.

Μετά από απόφαση του αρμόδιου Υπουργού Εσωτερικών μας δίδεται η δυνατότητα και θα το πράξουμε, να ΜΗΝ πληρώνουν οι επαγγελματίες μας ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ & ΤΕΛΗ ΠΑΡΕΠΙΔΗΜΟΥΝΤΩΝ, για όσο διάστημα θα είναι κλειστές οι επιχειρήσεις τους ή για όσο διάστημα με τις κρατικές αποφάσεις θα μειώνεται το εύρος της δραστηριότητας των επιχειρήσεων τους.

Στα καταστήματα που λειτουργούσαν μέχρι τώρα κανονικά και έχουν κρατήσει μόνο την παράδοση κατ ́ οίκον ή στο χέρι – delivery, θα δοθεί η δυνατότητα να ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ κατά το μέρος που αφορά την υποχρέωσή τους να πληρώνουν ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ .

Επίσης ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ η είσπραξη ενοικίων για όσους μισθώνουν ακίνητα του Δήμου. Η απόφαση μας αυτή αφού εγκριθεί από το Δ.Σ. θα ισχύσει αναδρομικά από την έναρξη της κρίσης.

Τέλος θα υπάρξει,

Α) ΑΠΑΛΛΑΓΗ καταβολής τροφείων για τους παιδικούς και
βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου, για το χρονικό διάστημα αναστολής της λειτουργίας τους βάσει της ΚΥΑ ΔΙα/ΓΠ.οικ.16838/2020 – φεκ 783/β/10-3-2020.

Β) ΑΠΑΛΛΑΓΗ καταβολής διδάκτρων στο δημοτικό ωδείο για όλο το χρονικό διάστημα αναστολής της λειτουργίας τους.

Γ) ο Δήμος στην προσπάθειά του να στηρίξει τις αυξημένες ανάγκες του Νοσοκομείου Χαλκιδικής, προχωρά στην προμήθεια μασκών, γαντιών καθώς και οποιουδήποτε άλλου υλικού χρειασθεί.

Δ) Ζητήσαμε από τον Υπουργό Υγείας κ Βασίλη Κικίλια και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ Νίκο Χαρδαλιά, τη λειτουργία ΚΑΙ στο νομό Χαλκιδικής ΔΥΟ (2) ΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ για τη λήψη βιολογικού υλικού ύποπτων κρουσμάτων, καθώς και την παροχή κατ ‘ οίκον νοσηλευτικής φροντίδας , μονάδες οι οποίες θα λειτουργούν και υπό την εποπτεία του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής.

Τούτες τις κρίσιμες ώρες, κανένας μόνος του. Θα υπομείνουμε, θα επιμείνουμε, θα τα καταφέρουμε.
Όλα τα μπορούμε, μαζί όμως.