Αρωγός στη προσπάθεια της κυβέρνησης να μαζέψει όσο περισσότερα χρήματα για τη δημόσια υγεία και τη καταπολέμηση του κορωνοϊού γίνεται και ο βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας, καθώς καταθέτει τη βουλευτική του αποζημίωση.

«Αγαπητοί φίλες και φίλοι

Την προηγούμενη εβδομάδα,στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής,αποφασίσαμε με τις βουλευτικές αποζημιώσεις των βουλευτών και ευρωβουλευτών, να αγοράσουμε πέντε κλίνες ΜΕΘ, ενισχύοντας έτσι έμπρακτα το σύστημα δημόσιας υγείας, καθώς αυτό αποτελεί την πλέον επιτακτική ανάγκη των ημερών μας.

Θέλω να ευχαριστήσω τη Πρόεδρο  Φώφη Γεννηματά  που πήρε τη πρωτοβουλία και το συνάδελφο Γιώργο Φραγγίδη, που ξεκίνησε τις διαδικασίες για την αγορά εξοπλισμού, με την ενίσχυση των 5 ΜΕΘ.

Με αίσθημα ευθύνης διέθεσα την βουλευτική μου αποζημίωση, για το σκοπό αυτό.

Σήμερα η Ελληνική Βουλή στο σύνολο της υιοθετεί την πρόταση μας αφού η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής,αποφάσισε να ενισχυθεί η πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας και συγκεκριμένα προχώρησε στην απόφαση για την δημιουργία των 50 κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο Σωτηρία, με χρηματοδότηση από τη Βουλή.

Η απόφαση αυτή αποτελεί το ελάχιστο που μπορώ να κάνω στα πλαίσια της πανδημίας και χαίρομαι που συνδράμω σε αυτή τη προσπάθεια ως μέλος μιας ευρείας συλλογικότητας.

Τέλος με τη πρωτοβουλία «Χαλκιδική 2030» ξεκινήσαμε να συλλέγουμε τρόφιμα και είδη υγιεινής που θα παραδώσουμε σε κοινωνικές δομές του Νόμου Χαλκιδικης για να εξυπηρετήσουν πολίτες και οικογένειες της Χαλκιδικης μας που δεν έχουν τα απαραίτητα .

Προχωράμε όλοι μαζί και θα τα καταφέρουμε», ήταν τα λόγια του Βουλευτή Χαλκιδικής