Αναγκαία και επιβεβλημένα κρίνει τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, ο βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ Γιώργος Βαγιωνάς σε συνέντευξή του στο XalkidikiPolitiki.

Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με τον κ. Βαγιωνά κινήθηκε άμεσα και έγκαιρα απέναντι στο ξέσπασμα της κρίσης της πανδημίας. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στράφηκε προς τους επιστήμονες και ζήτησε αμέσως τη γνώμη των ειδικών για να μην έχουμε ανθρώπινες απώλειες, ή να έχουμε τον μικρότερο δυνατό αριθμό», τόνισε ο κ. Βαγιωνάς, αφήνοντας αιχμές κατά των πολιτικών επιλογών που έγιναν σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία.

Για την κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ο κ. Βαγιωνάς επεσήμανε ότι σύντομα η χώρα μας θα είναι σε θέση να γνωρίζει αν όντως με τα μέτρα που πάρθηκαν, κερδίσαμε αρκετό χρόνο. Σύμφωνα με τον ίδιο, «αρχικά στα νοσοκομεία μας είχαμε 500 κλίνες ΜΕΘ και είχε τονιστεί ότι για περιστατικά κορωνοϊού θα διέθεταν τις μισές περίπου. Σήμερα έχουμε 1000 κλίνες ΜΕΘ και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί η επίταξη ιδιωτικών μονάδων».

Για το θέμα της πίστης και των λειτουργιών στην εκκλησία ο κ. Βαγιωνάς τόνισε ότι «χωρίς να αμφισβητείται η πίστη κανενός, δεν μπορώ να δεχθώ ότι θα γίνει επιτάφιος μέσα στην εκκλησία με 1000 άτομα».

Για το μείζον ζήτημα του κατά πόσο θα αντέξει η οικονομία μας, ο βουλευτής Χαλκιδικής εξέφρασε ότι την άποψη ότι «μέχρι το Σάββατο του Λαζάρου η κυβέρνηση θα είναι μια εικόνα για την πορεία της νόσου και το αν και σε ποιο βαθμό μπορούν να χαλαρώσουν τα μέτρα. Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι μπορεί να βρεθεί άλλο ένα 800άρι για τον μήνα Μάιο αν συνεχιστεί αυτή η λήψη μέτρων. Είμαι θυμωμένος με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Α. Μέρκελ και πιστεύω πως η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει στην έκδοση του «κορωνοομόλογου. Στη χώρα μας θα πρέπει να υπάρξει συναίνεση, σύνεση και μετριοπάθεια».

«Μιλάμε για τον τουρισμό και αναγνωρίζουμε αμέσως ότι 18 δις ευρώ ως έσοδα θα χαθούν από τον τουρισμό. Τι θα γίνει αν χάσουν τις δουλειές τους 500 χιλιάδες εργαζόμενοι», αναρωτήθηκε ο βουλευτής. Όπως σημείωσε όμως, οι τράπεζες θα κληθούν  να παράσχουν βοήθεια με δάνεια σε επιχειρήσεις και με εγγυητή το δημόσιο. Στο τέλος του Ιουνίου θα πρέπει να μην έχουμε αύξηση της ανεργίας», δήλωσε ο κ. Βαγιωνάς.