Αναλυτικά, η ανακοίνωση και τα νέα αυστηρά μέτρα που πρότεινε η Δημοτική Παράταξη.

Η παράταξή μας δεν επέλεξε να ασκήσει “αντιπολιτευτική τακτική” απέναντι στη Δημοτική Αρχή αυτές τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε όλοι μας εξαιτίας της εξάπλωσης του Covid-19.
Αυτό δε σημαίνει ότι δέχεται “διά της σιωπής της” όλες τις αποφάσεις της Διοίκησης του Δήμου που πάρθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες ή ότι δεν έχει να καταγγείλει πράγματα που γίνονται και περνάνε “στα ψιλά της επικαιρότητας” εξαιτίας της κατάστασης.

Η επιλογή μας είναι ενσυνείδητη και έχει να κάνει με την προτεραιότητα που έχει για εμάς η υγεία, η ασφάλεια και ο άνθρωπος. Για αυτά τα ιδανικά συμμετέχουμε στα κοινά και για αυτά τα ιδανικά θα δίνουμε πάντα την κατάλληλη προτεραιότητα στις κινήσεις μας.
Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση, με την συναίνεση της αντιπολίτευσης, έχει πάρει τα κατάλληλα μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών και όλοι θα πρέπει να κάνουμε υπομονή και να επιδείξουμε τη μέγιστη δυνατή πειθαρχία και ατομική ευθύνη.

Στον αγώνα αυτό, ο Δήμος μας θα μπορούσε να συμβάλει ακόμη περισσότερο και θα θέλαμε επ’ ευκαιρίας να προτείνουμε στην Δημοτική Αρχή να προβεί σε μία σειρά μέτρων που θα βοηθήσουν σε αυτή τη κατεύθυνση, όπως τα παρακάτω:

– Κλείσιμο κοινόχρηστων χώρων που παρατηρείται αυξημένη κίνηση ή επικίνδυνος συνωστισμός πολιτών (πχ. ενυδρείο Ιερισσού)
– Απολυμάνσεις κοινόχρηστων χώρων και κτηρίων
– Ενίσχυση της υπηρεσίας καθαριότητας με εκ περιτροπής εργασία για μεγαλύτερη κάλυψη των χωριών, όλες τις ημέρες της εβδομάδας
– Εξασφάλιση υγειονομικού υλικού για την καθαριότητα και τη προστασία των δημοτών σε επιλεγμένα σημεία σε όλα τα χωριά
– Ενίσχυση των κοινωνικών δομών για περιπτώσεις άρρωστων, ηλικιωμένων και απόρων
– Πρόταση στο Δ.Σ. για απαλλαγή πληρωμής δημοτικών τελών, τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων και ενοικίων δημοτικών ακινήτων για τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, για όσο διάστημα παραμένουν κλειστές
– Πρόταση στο Δ.Σ. για μερική απαλλαγή ή ειδική έκπτωση πληρωμής δημοτικών τελών, τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων και ενοικίων δημοτικών ακινήτων για τις πληττόμενες επιχειρήσεις για όσο καιρό διαρκούν τα μέτρα
– Έλεγχος -σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο- των παράνομων μικροπωλητών που εισέρχονται στη νησί της Αμμουλιανής
– Διοργάνωση τηλεδιασκέψεων για να διενεργούνται τα Δημοτικά Συμβούλια και οι Επιτροπές του Δήμου και των Δημοτικών Νομικών Προσώπων
– Συχνή γραπτή ενημέρωση των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων για τα μέτρα που παίρνονται και για τα προβλήματα που παρατηρούνται στον Δήμο Αριστοτέλη.

Μένουμε Σπίτι όσο και όσοι μπορούμε και δίνουμε όλοι τον αγώνα με υψηλό αίσθημα ευθύνης για να Νικήσουμε!

Ο Επικεφαλής & οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Της δημοτικής παράταξης ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ