Το ζευγάρι των ξεχασμένων Γερμανών στη Σιθωνία που βρίσκονται στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο και δεν είχαν ενημερωθεί για τις απαγορεύσεις και τον κορονοϊό, σίγουρα δεν είναι η μόνη περίπτωση ανθρώπων στη χώρα μας που έχουν άγνοια, αν όχι πλήρη άγνοια των γεγονότων και των όσων πρωτοφανών συμβαίνουν. Υπάρχουν αρκετοί στην πλειοψηφία τους ξένοι, που έρχονται στη Νότια Ελλάδα με το ήπιο κλίμα και κατασκηνώνουν σε διάφορα σημεία, κυρίως κάμπινγκ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κάμπινγκ, Αντώνη Δεληδημητρίου, το Υπουργείο ζήτησε από ιδιώτη να παραχωρηθεί κάμπινγκ για να στεγαστούν κατασκηνωτές που βρίσκονται διάσπαρτοι ανά τη χώρα. Μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα στην Πελοπόννησο. Εκεί άλλωστε ήταν αρκετοί οι βορειοευρωπαίοι που πολλά χρόνια τώρα επισκέπτονται τη χώρα μας και ζουν στα τροχόσπιτα τους ακόμη και χειμερινούς μήνες. Τώρα ωστόσο λόγω της κατάστασης η κυβέρνηση καλείται να βρει λύσεις ώστε να εφαρμόζονται τα μέτρα απαγόρευσης άσκοπης μετακίνησης και από εκείνους.

Στην Χαλκιδική, οι Γερμανοί παραμένουν στα τροχοκίνητα οχήματά τους και πλέον έχουν ενημερωθεί πλήρως για όλες τις εξελίξεις, τις ισχύουσες απαγορεύσεις και το πώς πρέπει να κινούνται βάσει αυτών. Σε γενικές γραμμές όμως παραμένει ένα μεγάλο πρόβλημα η ελεύθερη κατασκήνωση που δεν είχε περιοριστεί όλα τα περασμένα χρόνια.