Με όλα τα μέτρα προστασίας λειτουργεί στη Χαλκιδική η Μονάδα Αιμοκάθαρσης Νεφροξένια, στη Γερακινή. Οι υπεύθυνοι του Κέντρου προχωρούν σε απολυμάνσεις με νεφελοποιητή σε εβδομαδιαία βάση τόσο στους κοινόχρηστους χώρους όσο και στα γραφεία. Οι αποστάσεις στο προσωπικό και τους επισκέπτες τηρούνται απόλυτα, ενώ παράλληλα υπάρχουν δύο αίθουσες απομόνωσης για πιθανό κρούσμα κορωνοϊού.

Την ίδια στιγμή υπάρχει πλήρης εξοπλισμός με όλα τα μέσα ατομικής προστασίας για το προσωπικό (ολόσωμες στολές, μάσκες κλπ).

Κανονικά συνεχίζουν να εξυπηρετούνται 52 ασθενείς ενώ συνολικά το κέντρο μπορεί να εξυπηρετήσει 180 ασθενείς. Όλες οι μονάδες Αιμοκάθαρσης Νεφροξένια ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Ευρωπαϊκής Νεφρολογικής Εταιρίας και εφαρμόζεται ο κανονισμός πρόληψης μεταδοτικών νοσημάτων που είναι εγκεκριμένος από την ΥΠΕ.

Η Μονάδα Αιμοκάθαρσης Νεφροξένια έχει στενή συνεργασία με το προσωπικό της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής για τη διαχείριση των περιστατικών.

Να σημειωθεί ότι από την 1η Απριλίου λειτουργεί ήδη στα Ιωάννινα (φωτογραφίες που ακολουθούν) η τέταρτη μονάδα του Ομίλου Νεφροξένια, με 25 θέσεις αιμοκάθαρσης που θα εξυπηρετήσει τα Ιωάννινα και την Ευρύτερη περιοχή Ηπείρου.