Στη διάθεση ειδών ατομικής προστασίας και υγιεινής σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού αλλά και σε μονάδες εντατικής θεραπείας, θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας Μπάμπη Στεργιάδη, οι διανομές υλικού συνεχίζονται σχεδόν σε καθημερινή βάση, ενώ δύο φορτία παραδόθηκαν ήδη στις υγειονομικές περιφέρειες, τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα πληρώματα των ασθενοφόρων, την αστυνομία, την πυροσβεστική και το λιμενικό σώμα. Η διαδικασία γίνεται και στις επτά περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας.

Την ίδια στιγμή, το τμήμα Πολιτικής Προστασίας συμμετέχει στις τηλεδιασκέψεις με τον ΕΟΔΥ, στις οποίες εξετάζονται διάφορα ζητήματα που σχετίζονται με τον κορονοϊό, ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα όποια θέματα προκύπτουν σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας.

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την κακοκαιρία των τελευταίων ημέρων, ο κ. Στεργιάδης επισήμανε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι αντιμετωπίστηκε η κατάσταση που προέκυψε από τις χιονοπτώσεις. «Τα χιόνια έχουν σταματήσει, όμως έγιναν ρίψεις άλατος για παγετό χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί και εφόσον η θερμοκρασία παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, οι ρίψεις αλατιού θα συνεχιστούν» πρόσθεσε.

Σημείωσε, άλλωστε, ότι αυτή τη στιγμή σημειώνεται βροχόπτωση, χωρίς προβλήματα στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Ελέγχεται ακόμη η κατάσταση σε περιοχές όπου υπήρξαν κατολισθήσεις, όπως στο δρόμο Αρδαμερίου προς Ζαγκλιβέρι, στο δήμο Λαγκαδά, στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Τούμπας και στο δρόμο του Ωραιοκάστρου προς το Κιλκίς. Αντιμετωπίζονται, επίσης, με μηχανήματα υπερχειλίσεις ρεμάτων σε διάφορα σημεία στη Χαλκιδική.