ΓενικάΕλλάδα

Eπέστρεψε η αποστολή της Αστυνομίας Κύπρου από τον Έβρο

Επέστρεψε την Παρασκευή στην Κύπρο η αποστολή της Αστυνομίας, μετά την ολοκλήρωση του ειδικού καθήκοντος που της ανατέθηκε για τη διαφύλαξη των ελληνικών συνόρων στον Έβρο. Τα μέλη της κυπριακής αποστολής τέθηκαν προληπτικά σε 14ήμερη καραντίνα, λόγω των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, η αποστολή της Αστυνομίας Κύπρου, την οποία αποτελούσαν 21 μέλη του Σώματος, μετέβη στον Ελλάδα στις 8 Μαρτίου, 2020, προκειμένου να συνδράμει στις προσπάθειες των ελληνικών Αρχών στον Έβρο, για την αντιμετώπιση των ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρεται, η κυπριακή αποστολή έτυχε θερμής υποδοχής και φιλοξενίας από τις ελληνικές Αρχές, ενώ η συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και τον στρατό ήταν καθ’ όλα άψογη. Στους Κύπριους αστυνομικούς ανατέθηκαν καθήκοντα σε τρωτά σημεία, κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων, από τα οποία θα μπορούσαν να περάσουν μετανάστες ανά πάσα στιγμή.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της κυπριακής αποστολής στον Έβρο, υπήρχε συνεχής επαφή της ηγεσίας της Αστυνομίας Κύπρου τόσο σε σχέση με την επιτέλεση των καθηκόντων τους, όσο και για τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονταν για την προστασία των μελών της αποστολής, προστίθεται.

Αναφέρεται ότι με την επιστροφή τους και τα 21 μέλη που αποτελούσαν την κυπριακή αποστολή έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Αρχηγό Αστυνομίας, Κύπρο Μιχαηλίδη, ο οποίος τους υποδέχθηκε κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

«Χαίρομαι που είστε ξανά μαζί μας», είπε ο Αρχηγός Αστυνομίας σε σύντομο χαιρετισμό του προς τα μέλη της αποστολής, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για τη συμβολή τους στην προσπάθεια της Ελλάδας να διαφυλάξει τα σύνορά της. «Λυπούμαι μόνο που οι έκτακτες συνθήκες για προληπτικά περιοριστικά μέτρα, θα σας κρατήσουν υποχρεωτικά μακριά από τις οικογένειες και τους δικούς σας για άλλες 14 ημέρες», ανάφερε ο κ. Μιχαηλίδης, αφού τα μέλη της κυπριακής αποστολής τέθηκαν προληπτικά σε 14ήμερη καραντίνα, εφαρμόζοντας τα σχετικά Διατάγματα και Πρωτόκολλα για προστασία από την εξάπλωση του κορωνοϊού COVID-19.

Η Ελληνική Κυβέρνηση, μέσω του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη της Ελλάδας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, εξέφρασε προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Γιώργο Λ. Σαββίδη και προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, τις θερμές ευχαριστίες της Ελλάδας, για τη συνδρομή της Κύπρου, εκθειάζοντας και τη συνεισφορά των μελών της Αστυνομίας Κύπρου, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: Euronews

Σχετικά άρθρα

Back to top button