Για τα αυστηρά μέτρα που έχουν παρθεί για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού εντός των οποίων είναι και το κλείσιμο των Εκκλησιών μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο κ.κ Ιερώνυμος πρωτοστάτησε στην Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου που έγινε κεκλεισμένων των θυρών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

«Αν ρίξουμε μια ματιά γύρω μας κι εμείς πονάμε, αλλά και άλλοι πονάνε. Και όλοι αυτοί που όρισαν όλα αυτά τα μέτρα, τα σκληρά ίσως, δεν το κάνανε από χαρά, από τον Πρωθυπουργό της χώρας μας μέχρι τον τελευταίο συνεργάτη του, αλλά πρέπει για να μην έχουμε κάτι χειρότερο.

Σε ό,τι αφορά τον εορτασμό του Πάσχα, επισήμανε ότι «όλοι θέλουμε να το γιορτάσουμε, αλλά πρέπει να υπακούσουμε. Ας φύγει αυτή η λαίλαπα και να γιορτάσουμε».

Όσον αφορά το θέμα της Θείας Ευχαριστίας, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι «στο θέμα της Θείας Ευχαριστίας για εμάς δεν χωράει έκπτωσις, δεν μπουρούμε να ψάξουμε να βρούμε άλλη λύση γιατί αυτό είναι η Εκκλησία, κι αν δεν έχουμε την Θεία Ευχαριστία δεν έχουμε και Εκκλησία. Η Εκκλησία είναι η Θεία Ευχαριστία.»