Ο προπονητής του Θερμαϊκού Πορταριάς, Τάσος Καραποστόλου, που ανέλαβε να ξανά χτίσει την ομάδα από την αρχή, μιλάει στη Χαλκιδική Πολιτική για τον τρόπο που μπορούν, όσοι θέλουν, να γυμναστούν  στο σπίτι, το γεγονός πως πρέπει όλοι να υπακούσουν στις προτροπές των ειδικών, αλλά και όσα είδε στη Πορταριά και τι περιμένει για το μέλλον του συλλόγου.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο έμπειρος προπονητής στη Χαλκιδική Πολιτική:

Πως κρίνετε τη φετινή εικόνα της Πορταριάς, μετά από 4 χρόνια απουσίας και αν θεωρείται πως υπάρχει μέλλον στο σύλλογο;

«Η ομάδα από την αρχή της προετοιμασίας έδειξε ότι έχει δυνατότητες, γιατί διαθέτει ποδοσφαιριστές ποιοτικούς, με θέληση για προπόνηση και Διοικητικό Συμβούλιο που είναι σταθερό στις απόψεις του και στηρίζει αυτούς τους παίκτες. Η έλλειψη γηπέδου και η μακροχρόνια αποχή των περισσότερων παικτών, ήταν παράγοντες ανασταλτικοί για την απόδοση της ομάδας, όμως η εικόνα της έδειχνε πως ήταν θέμα χρόνου να εμφανίσει πρόσωπο αντάξιο των δυνατοτήτων της. Έτσι μετά την παρέλευση του Α΄γύρου και αφού δόθηκε το γήπεδο, κυρίως για την προπόνηση αναφέρομαι, η ομάδα έφτασε σε τέτοιο επίπεδο ώστε να κάνει πορεία πρωταθλητισμού και να αξίζει να την παρακολουθεί ο φίλαθλος. Άρα κρίνω ότι η χρονιά ήταν απόλυτα πετυχημένη και μπήκε η πιο σταθερή βάση για να ξεκινήσει η άνοδός της στις παραπάνω κατηγορίες, εκεί που της αξίζει να βρίσκεται. Αυτό νομίζω είναι το μέλλον της και θα συμβεί πολύ γρήγορα».

Τι έλειπε κατά τη γνώμη σας από το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας;

«Το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας πρέπει να διεξάγεται με περισσότερες ομάδες και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αν συμβούν αυτά, θα γίνει πολύ καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό».

Εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, τι μπορούν να κάνουν οι αθλητές στο σπίτι για να κρατηθούν έστω σε μια «φόρμα»;

«Υπάρχουν αρκετά μέσα για να ασκηθούν, π.χ. όργανα γυμναστικής, αλλά και χωρίς αυτά, μπορούν με ασκήσεις απλές με το βάρος του σώματος (ασκήσεις δύναμης), με ένα σχοινάκι (γενική – ειδική αντοχή), με διατατικές ασκήσεις που εύκολα γίνονται μέσα στο σπίτι (ευλυγισία) και με ασκήσεις και προγράμματα που μπορεί να βρει κανείς στο διαδίκτυο εύκολα. Όποιος θέλει μπορεί να κρατηθεί σε σχετικά καλό επίπεδο. Το γήπεδο βέβαια δεν μπορεί να το υποκαταστήσει τίποτ’ άλλο, αλλά μπορεί ένας αθλητής να επανέλθει σε καλή κατάσταση αν το θέλει».

Θεωρείται πως αν όλα κυλήσουν ομαλά πρέπει να συνεχιστούν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα αλλά και τα επαγγελματικά;

«Νομίζω πως φέτος δεν πρέπει να υπάρξει άλλη αθλητική δραστηριότητα. Πρέπει να προφυλαχτούμε όσο καλύτερα γίνεται, για να μην έχουμε συνέπειες μεταγενέστερα. Οι Ομοσπονδίες ας αποφασίσουν δίκαια τις τύχες των φετινών πρωταθλημάτων. Μια καλή λύση είναι να ισχύσει η κατάταξη που υπάρχει αυτήν τη στιγμή (π.χ. όποιος είναι πρώτος να πάρει το πρωτάθλημα), αλλά να ληφθεί μια πρόνοια για τις ομάδες που υποβιβάζονται, γιατί ίσως αυτές που θα έκαναν την τελευταία τους προσπάθεια να σωθούν, να αδικούνται. Άρα μάλλον θα πρέπει να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα και σταδιακά σε ένα ή δύο χρόνια να επανέλθει ο αριθμός των ομάδων, όπως ήταν πριν.

Θέλω να στείλετε ένα μήνυμα προς τους πολίτες για τη δοκιμασία που περνάμε όλοι μας.

«Επειδή “ουδέν κακόν αμιγές καλού”, πρέπει κάτι να θυμηθούμε απ’ αυτήν τη δοκιμασία, κάτι που ήδη το γνωρίζουμε, αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός μας: “Όπως στρώσεις έτσι θα κοιμηθείς”. Νομίζω ήδη το ανέφερα έμμεσα, πρέπει ο καθένας μας να λαμβάνει τα μέτρα του χωρίς επιπολαιότητα, με αγάπη για τον συνάνθρωπό του, για να σωθούμε όσοι περισσότεροι μπορούμε και να επανέλθουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην φυσιολογική μας ζωή. Σας ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία». 

Φωτογραφία: Θερμαϊκός Πορταριάς – Skarel Photography