Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έλεγχοι της Αστυνομίας για τις παραβάσεις του μέτρου της κυκλοφορίας και μέχρι στιγμής έχουν βεβαιωθεί χιλιάδες πρόστιμα.

Το συνολικό χρηματικό ποσό ανέρχεται σε 4.253.700 για πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε όλη την χώρα, τόσο σε πολίτες (πεζούς ή οδηγούς) αλλά και σε ιδιοκτήτες καταστημάτων.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, από την Δευτέρα 23 Μαρτίου, που ξεκίνησε το μέτρο για τις άσκοπες μετακινήσεις, έως την Παρασκευή 3 Απριλίου, βεβαιώθηκαν, σε όλη τη χώρα, 17.358 παραβάσεις και επιβλήθηκαν, αντίστοιχα, πρόστιμα 150 ευρώ, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε 2.603.700 ευρώ. Σημειώνεται, ότι οι περισσότερες παραβάσεις έχουν βεβαιωθεί στην Αττική, ενώ ακολουθούν η Θεσσαλονίκη, τα Ιόνια Νησιά και η Δυτική Ελλάδα.

Όσον αφορά τη λειτουργία καταστημάτων, παρά τη σχετική απαγόρευση, βεβαιώθηκαν, έως τις 3 Απριλίου, συνολικά 330 παραβάσεις, οι οποίες τιμωρούνται με πρόστιμο 5.000 ευρώ. Έτσι, το συνολικό ύψος των προστίμων για τις συγκεκριμένες παραβάσεις φτάνει σε 1.650.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, όπως έχουν τονίσει μέλη της κυβέρνησης, σημαντικό μέρος του ποσού που θα συγκεντρωθεί από τα πρόστιμα θα διατεθεί υπέρ της ενίσχυσης του ΕΣΥ.