Συνεχίζεται αδιάλειπτα και με όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες το έργο της Χειρουργικής Κλινικής Μεταμοσχεύσεων του Ιπποκρατείου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, που μάλιστα το Σάββατο προχώρησε σε μεταμόσχευση νεφρού σε έναν 31χρονο άνδρα, χαρίζοντάς του το δώρο της ζωής.

Πάρα το άγχος που επικρατεί λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων έχει εκδώσει οδηγίες, σύμφωνα με τις οποίες τα εν λόγω προγράμματα τρέχουν και λειτουργούν κανονικά, τηρώντας όλα τα αυστηρά μέτρα ώστε να μπορούν να σωθούν συνάνθρωποί μας που βρίσκονται σε λίστες αναμονής, όπως τονίζει στη Voria.gr, ο Γιώργος Κατσάνος, Επίκουρος Καθηγητής Μεταμοσχεύσεων στο ΑΠΘ.

Όπως επισημαίνει, την Παρασκευή το βράδυ ασθενής που κατέληξε στην Πάτρα, δώρισε την καρδιά του και τους δύο του νεφρούς, με τον ένα από αυτούς να μεταμοσχεύεται στον 31χρονο άνδρα στο Ιπποκράτειο, του οποίου η υγεία βαίνει άριστα, έπειτα από την επέμβαση. Ο δεύτερος νεφρος μεταμοσχεύθηκε από την ομάδα του Λαϊκού νοσοκομείου και η καρδιά από την ομάδα του Ωνασείου.

Σημειώνεται πως ενώ οι μεταμοσχεύσεις από θανόντα δότη γίνονται κανονικά, έχει ανασταλεί η μεταμόσχευση από ζώντα δότη που δωρίζει όργανα σε μέλη της οικογένειάς του καθαρά για προληπτικούς λίγους, προκειμένου να μην υποβληθεί σε εγχείρηση ένας υγιής δότης, δεδομένου του κινδύνου που ελλοχεύει η νοσηλεία του λόγω κορωνοϊού.

Πηγή: Voria.gr