ΕλλάδαΟικονομία

Αυτές είναι οι ημερομηνίες πληρωμών του επιδόματος

Εντός της Μεγάλης Εβδομάδας και συγκεκριμένα στις 15, 16 και 17 Απριλίου αναμένεται η πρώτη καταβολή του επιδόματος 800 ευρών στους εργαζόμενους των οποίων οι επιχειρήσεις έχουν υποστεί πλήγμα. Αυτό έκανε γνωστό ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Στις 10 Απριλίου κλειδώνει το σύστημα, θα σταματήσουμε να δεχόμαστε αιτήσεις, και έως τις 12 Απριλίου θα δεχθούμε διορθώσεις. Στις 14 Απριλίου θα υπάρξει κενή μέρα για να προετοιμαστούμε και στις 15, 16 και 17 Απριλίου το πρώτο κύμα πληρωμών των 800 ευρώ».

Έως τις 10 Απριλίου είναι η προθεσμία υποβολής Υπεύθυνης Δήλωσης Εργοδοτών για τις επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί διοικητικά η λειτουργία τους λόγω του κορωνοϊού, ενώ για τις επιχειρήσεις που έχουν υποστεί πλήγμα στον τζίρο λόγω της υγειονομικής κρίσης η προθεσμία είναι μέχρι τις 20 Απριλίου.

Σε ό,τι αφορά το σύστημα «Εργάνη», ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι δίνεται η δυνατότητα διορθώσεων στις 10,11 και 12 Απριλίου.

Το δεύτερο κύμα πληρωμών

Οσον αφορά το δεύτερο κύμα πληρωμών αυτό θα είναι μεταξύ 25ης και 27ης Απριλίου, ενώ το τρίτο μεταξύ 5 και 7 Μαϊου. Στο δεύτερο κύμα αιτήσεων, που γίνεται με βάση το τελευταίο στοιχείο του ΑΦΜ δεν χάνει κανείς τη δυνατότητα υποβολής άλλα αν κάνει λάθος ή χάσει την προθεσμία η πληρωμή θα πάει μια εβδομάδα αργότερα.

 

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close