Πέντε χιλιάδες μάσκες στο ΓΝΧ και 1000 μάσκες για το προσωπικό στην Περιφερεριακή Ενότητα Χαλκιδικής, εξασφάλισε η αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής για μέτρα προστασίας λόγω κορωνοϊού. Η προσφορά αυτή έγινε για την κάλυψη βασικών αναγκών του Νοσοκομείου, στον αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Είναι το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει η ΠΕΧ για να συμβάλει στην προστασία των ιατρών, νοσηλευτών και του διοικητικού προσωπικού του Νοσοκομείου μας. Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής θα συνεχίσει τις
επόμενες ημέρες την προσπάθεια ενίσχυσης και με άλλα είδη πρώτης ανάγκης που έχει ανάγκη το Νοσοκομείο” δήλωσε ο κ. Γιώργος.

Αυτή τη στιγμή, από τα 100 άτομα που είναι το υπαλληλικό προσωπικό της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής εργάζονται εντός του κτιρίου της αντιπεριφέρειας το 40 τοις εκατό περίπου, προκειμένου να υπάρχει πρόληψη κατά της διάδοσης του κορωνοϊού.

Οι καλές καιρικές συνθήκες και η άνοδος της θερμοκρασίας, προς ευχάριστη έκπληξη, δεν έβγαλαν τον κόσμο της Χαλκιδικής στους δρόμους. Η λαϊκή αγορά των Ν. Μουδανιών είχε μια σχετική κίνηση αλλά εξαιρετικά υποτονική σε σχέση με τις ημέρες κανονικής λειτουργίας. Η ίδια εικόνα ίσχυε και για τον Πολύγυρο, κάτι που δείχνει ότι υπάρχει συμμόρφωση με τα μέτρα σε μεγάλο βαθμό.