Κληθείσα από τον κ. Φίλη να σχολιάσει τη γνώμη του καθηγητή Πολιτικής της Υγείας και εκπροσώπου της κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα κορωνοϊού, Ηλία Μόσιαλου, να ανοίξουν τα σχολεία μόνο για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, η κ. Κεραμέως είπε ότι η κυβέρνηση έχει τη μεγάλη τύχη και το προνόμιο να περιβάλλεται από εξαιρετικούς ειδικούς με επικεφαλής τον κ. Τσιόδρα.

Αυτούς ακούμε, και ο κ. Μόσιαλος αποτελεί ένα σημαντικό στέλεχος αυτής της συνολικής ομάδας.

«Αυτοί οι ειδικοί αξιολογούν διαρκώς τα δεδομένα. Σεβόμαστε το έργο τους, και αναμένουμε την κατεύθυνσή τους. Επιδίωξή μας είναι (οι εξετάσεις) να διεξαχθούν όσο το δυνατόν πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία τους» είπε η κ. Κεραμέως.

Κατά τη συζήτηση, από την οποία δεν έλειψαν οι υψηλοί τόνοι, ο κ. Φίλης έθεσε -μεταξύ άλλων- θέμα διακινδύνευσης προσωπικών δεδομένων μαθητών και καθηγητών από τη συμμετοχή τους στην πλατφόρμα συνεργασίας Webex Cisco, ενώ επέκρινε το υπουργείο Παιδείας για «παλαιοκομματικές μεθόδους» στην υπόθεση ανάθεσης υλοποίησης της ιστοσελίδας «Μαθαίνουμε από το σπίτι».

Η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι δεν τίθεται θέμα προσωπικών δεδομένων και ότι οι μαθητές δεν δίνουν τους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς τους στην πλατφόρμα για να αποκτήσουν πρόσβαση στα μαθήματα τηλεκπαίδευσης.

«Εφαρμόζεται πλήρως ο σχετικός κανονισμός (προστασίας των προσωπικών δεδομένων) δήλωσε εμφατικά η κ. Κεραμέως.

Απευθυνόμενη στον κ. Φίλη, είπε ότι βλέπει εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν. «Σας ενοχλεί που οι τρεις πάροχοι κινητής τηλεφωνίας δίνουν δωρεάν δεδομένα για είσοδο στις σελίδες του υπουργείου Παιδείας και που άλλη εταιρεία (η Σίσκο) τους δίνει δυνατότητα να βλέπουν δωρεάν τους καθηγητές τους;» ρώτησε η κ. Κεραμέως.

Όσο για την ιστοσελίδα «Μαθαίνουμε από το σπίτι» η κ. Κεραμέως κάλεσε τον κ. Φίλη να είναι πιο προσεκτικός, καθώς το έργο περιλαμβάνει πλέον των 20 βίντεο, σποτ, τρέιλερ, δαπάνη για προώθηση όλων των μέσων εξ αποστάσεως, animation κλπ. Εσείς τα ποινικοποιείτε όλα ως πολιτική επικοινωνία. Αλλά η επικοινωνία είναι υποχρέωσή μας για την ενημέρωση των πολιτικών και της εκπαιδευτικής κοινότητας και αυτό το χρέος θα το υπηρετήσουμε είπε η κ. Κεραμέως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ