ΓενικάΕλλάδα

Ν. Χαρδαλιάς: «Οι εκκλησίες φέτος το Πάσχα θα είναι κλειστές»

«Ας επικεντρωθούμε στις προσευχές μας εντός οικίας» πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Προστασίας

«Η ατομική προσευχή δεν προβλέπεται στους κατ’ εξαίρεση λόγους μετακίνησης, άρα οι εκκλησίες είναι κλειστές για το κοινό» τόνισε ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό από το υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στις διευκρινιστικές δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου, ο οποίος τόνισε ότι «η Ιερά Σύνοδος δεν προτρέπει κανέναν πιστό να έλθει στην Εκκλησία».

Επίσης ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο οποίος είχε πει: «μένουμε σπίτι από αγάπη, γιατί προτάσσουμε το εμείς από το εγώ».

«Είναι μία θυσία που πρέπει να κάνουμε για το κοινό καλό αυτή τη στιγμή, δεν πρέπει να διακυβευθεί η εθνική προσπάθεια. Το κερί μας στην εκκλησία θα το ανάψουμε όταν τελειώσει αυτή η πρωτοφανής κρίση για όλους» – συμπλήρωσε σε άλλο σημείο ο κ. Χαρδαλιάς.

«Προς το παρόν θα αρκεστούμε στην ατομική προσευχή δίπλα στις εικόνες που μπορεί ο καθένας να έχει στο σπίτι του. Οι Ιερές Ακολουθίες θα μεταδοθούν από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, το διαδίκτυο. Ας τις παρακολουθήσουμε όλοι μας από το σπίτι μας, ας προσευχηθούμε από το σπίτι αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη μας για όλους τους συνανθρώπους μας» – υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Χαρδαλιάς.

Εκκλησία της Ελλάδος: Συνδράμει την πολιτεία με υγειονομικό υλικό αξίας 300.000 ευρώ

Εκκλησία της Ελλάδος, σε υλοποίηση της από 1ης Απριλίου 2020 προτάσεως του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου και της αποφάσεως της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, παρέδωσε 60.000 νοσοκομειακές μάσκες, 38.750 ιατρικές μάσκες ΚΝ95, 16.500 τεστ γρήγορης ανίχνευσης κορονοϊού και 30 αναπνευστήρες, συνολικής αξίας 300.000 ευρώ, στο υπουργείο Υγείας.

Το εν λόγω υγειονομικό υλικό παραδόθηκε στις 8 Απριλίου από τον γενικό διευθυντή της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος (ΕΚΥΟ), αρχιμανδρίτη Νικόδημο Φαρμάκη, σε εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας.

Ο γενικός διευθυντής της ΕΚΥΟ, σύμφωνα με εντολή της Ιεράς Συνόδου, διακανόνισε τη χορηγία, καθώς και του εκπροσώπου της χορηγού εταιρείας «Milaya Capital LTD», Yasam Ayavefe.

Ο κ. Yasam Ayavefe δήλωσε ότι προβαίνει σε αυτή τη δωρεά ανταποκρινόμενος σε αίτημα της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφέροντας τα εξής: «Μένω στην Ελλάδα με την οικογένειά μου τα τελευταία χρόνια, λαμβάνοντας προστασία για το πρόσωπό μου και την οικογένεια μου. Εδώ αισθάνομαι ότι βρήκα το αληθινό μου σπίτι. Αυτός είναι ο τόπος που θέλω να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Μπορώ με υπερηφάνεια να αποκαλέσω την Ελλάδα “πατρίδα μου”, γιατί είναι ο τόπος που πραγματικά ανήκω. Αυτή την πατρίδα που με βοήθησε, είναι χρέος μου να βοηθήσω και εγώ σε αυτήν τη μεγάλη δοκιμασία. Σέβομαι την Εκκλησία της Ελλάδος, την προσφορά της στον Ελληνικό λαό και γι’ αυτό ανταποκρίθηκα άμεσα στο κάλεσμά της».

Ο π. Νικόδημος Φαρμάκης τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η πρώτη μεγάλη χορηγία συμφωνήθηκε από την πρώτη κιόλας ημέρα που έλαβε εντολή από την Ιερά Σύνοδο και τη Διοικούσα Επιτροπή της ΕΚΥΟ να υλοποιήσει σχέδιο ανεύρεσης πόρων για την υποστήριξη της πολιτείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό ότι η χορηγία προήλθε από μία εταιρεία, της οποίας το “τιμόνι” κρατά ένας γνήσιος φιλέλληνας» είπε χαρακτηριστικά και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα ακολουθήσουν και άλλες χορηγίες, καθώς η Γενική Διεύθυνση της ΕΚΥΟ ενεργώντας κατ’ εντολή της Διοικούσας Επιτροπής, έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή σχέδιο εξεύρεσης πόρων, εξ ιδίων και μέσω χορηγιών είτε χρηματικών, είτε σε είδος.

Θέμα Εκκλησία Ελλάδας: ethnos.gr

Tags

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close