Ανακοίνωση εξέδωσε η Αξιοποίηση Τουριστικών Ακινήτων Δήμου Αριστοτέλη σχετικά με την λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και αφορούν τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας.

Αναλυτικά:

«Μετά από πρόταση της Προέδρου της ΑΞΤΑΔΑ ΔΑΕ κας Μαρίας Ελένης Ζαμάνη, σχετικά την λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης όπως αυτά ορίστηκαν από την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α’ 68/20-03-2020, η οποία και έγινε ομόφωνα δεκτή από Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΞΤΑΔΑ, με την αρ. απόφαση 29/2020 (ΑΔΑ: 6ΤΖΓΟΕΥ9-ΔΞΥ), σας ενημερώνουμε ότι η ΑΞΤΑΔΑ ΔΑΕ αποφάσισε :

Α. Να παρέχει άμεσα την έκπτωση του 40% επί του μηνιαίου μισθώματος των ακινήτων που διαχειρίζεται για τα οποία έχουν ληφθεί ειδικά και έκτακτα μέτρα περί αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό COVID-19 και μόνο γι αυτά που ανέστειλαν την λειτουργία τους ενώ ήταν ανοιχτά, για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Β. Να αναστείλει την καταβολή των ενοικίων για όλα ανεξαιρέτως τα ακίνητα που διαχειρίζεται για όσο υπάρχουν τα περιοριστικά μέτρα για τον COVID-19 Γ. Την διευκόλυνση πληρωμών αφού αρθούν τα περιοριστικά μέτρα σε συνεννόηση με τον καθένα ενοικιαστή ξεχωριστά.

Συγκεκριμένα η κα Ζαμάνη τόνισε «…η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη για την επιβίωση της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α μιας και είναι σε πολύ δυσχερέστερη θέση από τις αμιγώς ιδιωτικές επιχειρήσεις και θα πρέπει κάθε μέτρο που λαμβάνουμε να το αξιολογούμε και από την οικονομική του πλευρά.

Παρ΄ όλα αυτά δεν μπορούμε σε μια τέτοια δύσκολη κατάσταση να μην διευκολύνουμε τους ενοικιαστές μας και να μην δείξουμε το κοινωνικό προφίλ που οφείλει να έχει μια επιχείρηση του Δήμου. Σ αυτό το πλαίσιο λοιπόν ζητώ να πάρουμε τα παραπάνω μέτρα και να διευκολύνουμε περαιτέρω όταν αρθούν τα μέτρα τους ενοικιαστές μας στην καταβολή των μισθωμάτων…».