Χαλκιδική

Η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή και τη Μ. Εβδομάδα

Από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ την Κυριακή των Βαΐων

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων ορίζει απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, σύμφωνα με την οποία τη Μ. Εβδομάδα θα είναι ανοιχτά έως τις 9 το βράδυ και το Μ. Σάββατο έως τις 8
Από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων την Κυριακή των Βαΐων, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη που δημοσιεύθηκε σήμερα Παρασκευή στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Για τις υπόλοιπες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, δηλαδή από τη Μεγάλη Δευτέρα έως το Μεγάλο Σάββατο, ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 12 του ν. 3377/2005 «Αρχές και Κανόνες για την εξυγίανση της λειτουργίας και την ανάπτυξη βασικών τομέων του εμπορίου και της αγοράς – Θέματα Υπουργείου Ανάπτυξης» (Α ́ 202). Το ωράριο για τις καθημερινές ημέρες ορίζεται μέχρι τις 9 το βράδυ και το Μεγάλο Σάββατο μέχρι τις 8 το βράδυ.

Η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση μπορεί να τροποποιηθεί ή και να ανακληθεί με νεότερη, εφόσον κριθεί αναγκαίο λαμβάνοντας υπόψη τις εκάστοτε επικρατούσες συνθήκες της αγοράς, αναφέρεται στο ΦΕΚ.

Οι επιχειρήσεις οφείλουν να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα την απόφαση και η μη συμμόρφωση επισύρει την επιβολή των ποινικών κυρώσεων και την επιβολή προστίμου ύψους από 1.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ, ανά περίπτωση, ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close