Απαισιόδοξος για την πορεία του τουρισμό το φετινό καλοκαίρι εμφανίζεται ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Χαλκιδικής Δημήτρης Χαδαλής. Όπως λέει σε συνέντευξή του στο XalkidikiPolitiki τα πράγματα είναι πιο δύσκολα από όσο κάποιοι φαντάζονται καθώς ο τουρισμός έχει πληγεί σε ολόκληρη την υφήλιο, αφού κανείς δεν θα μπορεί να ταξιδέψει.

Οι κρατήσεις έχουν ακυρωθεί ακόμη και για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο σύμφωνα με τον κ. Χαδαλή. «Πώς θα σταθεί τουρισμός χωρίς αεροπορικές πτήσεις. Γνωρίζουμε ότι για λόγους ασφάλειας οι πτήσεις θα εκτελούνται με τους μισούς επιβάτες. Άρα θα είναι πιο ακριβά τα εισιτήρια. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι μετά το πέρας της υγειονομικής κρίσης λίγοι θα έχουν πλέον οικονομική ευρωστία για να μπορέσουν να ταξιδέψουν και να κάνουν διακοπές», τονίζει.

Σύμφωνα με τον κ. Χαδαλή, οι επισκέπτες από τα Βαλκάνια πλήττονται εξίσου με τους Έλληνες, συνεπώς δύσκολα να επενδύσει κανείς στην αγορά των Βαλκανίων. Επιπλέον όπως υποστηρίζει, είναι αδύνατο το κράτος να διαθέσει τόσα κονδύλια που απαιτούνται για κοινωνικό τουρισμό και εγχώριο. Αυτό που πρέπει να γίνει, όπως επισημαίνει, είναι να παρθούν γενναία μέτρα ώστε όσες επιχειρήσεις αντέξουν να φέτος να ετοιμαστούν για την επόμενη πλέον χρονιά, με μείωση ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ κλπ.

Σε επίπεδο υγειονομικής πρόληψης θα πρέπει να εκδοθούν υγειονομικές βίζες για όσους θα θέλουν να ταξιδέψουν.

«Ακόμη, επειδή από παντού έρχονται αιτήματα επιστροφής προκαταβολών, θα δοθούν ως λύση για τώρα, τα 18μηνα voucher και έπεται συνέχεια στη λήψη μέτρων», τόνισε ο κ. Χαδαλής.