ο Ιβάν Σαββίδης  ιδιοκτήτης του εμβληματικού ξενοδοχείου Porto Carras.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχει επέλθει συμφωνία μεταξύ του ομογενούς επιχειρηματία και της οικογενείας Στέγγου για την εξαγορά των μετοχών της ομώνυμης εταιρείας, στην οποία ανήκει το ξενοδοχειακό συγκρότημα της Σιθωνίας.

Θυμίζεται ότι αρχικά υπήρξε διάσταση απόψεων και κυρίως διαφορά στο οικονομικό μεταξύ των δύο πλευρών, με την πρόταση του κ. Σαββίδη να εκτιμάται ως χαμηλή από την Τεχνική Ολυμπιακή.

Την προηγούμενη εβδομάδα ωστόσο η Beltera Investments, συμφερόντων Σαββίδη, επανήλθε με νέα, βελτιωμένη πρόταση.

Παρότι δεν έχουν γίνει με ακρίβεια γνωστά τα ποσά που θα «πέσουν στο τραπέζι, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για κλείδωμα της συμφωνίας στα 200 εκ. ευρώ.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται το ποσό των 45 εκατ. ευρώ που δανείστηκε η Τεχνική Ολυμπιακή τον Ιούλιο του 2019 από τη Fortress.

Αυτή η δανειακή σύμβαση πρέπει να αποπληρωθεί έως τον Φεβρουάριο του 2021 (με δικαίωμα παράτασης έως και ένα έτος).

«Η εταιρεία με την επωνυμία «ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε.» ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι μεταξύ αφενός της θυγατρικής της εταιρείας με την επωνυμία «T.O. International Holding Ltd» και αφετέρου της εταιρείας με την επωνυμία «BELTERRA INVESTMENTS Ltd» ολοκληρώθηκαν κατ’ αρχήν οι διαπραγματεύσεις σχετικά με την πώληση μετοχών της εταιρείας «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε» που ανήκουν στην «ΤΟ International Holding Ltd» και αναμένεται κατ’ αρχήν η άμεση σύναψη της συναλλαγής, η οποία θα περιλαμβάνει την πώληση α) των μετοχών θυγατρικών εταιρειών της Εταιρείας που συνδέονται με τη λειτουργία της «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΕ» και δη των εταιρειών «ΚΤΗΜΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε», «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΓΚΟΛΦ Α.Ε.», «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε.» και β) περιουσιακών στοιχείων που συνδέονται με τη λειτουργία της «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΕ» καθώς και των μετοχών όλων των ως άνω εταιρειών που ανήκουν σε συνδεδεμένα με την Εταιρεία πρόσωπα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τεχνική Ολυμπιακή.