Το τελευταίο διάστημα μεγάλη μερίδα του τουρισμού έχει εναποθέσει τις ελπίδες του σε κάποιο είδος υγειονομικής βίζας η οποία θα εκδίδεται στους ιδιώτες ταξιδίωτες προκειμένου να μετακινηθούν από τη μια χώρα στην άλλη. Ωστόσο, σύμφωνα με τον βουλευτή Χαλκιδικής Γιώργο Βαγιωνά, κάτι τέτοιο δεν είναι πλήρως εφικτό, επειδή ακριβώς έχουμε να κάνουμε με έναν ιο και όχι με άλλη μεταδοτική ασθένεια.

“Μακάρι να βρεθεί το εμβόλιο. Αλλιώς η υγειονομική βίζα και κυρίως για το μήνα Ιούνιο δεν νομίζω να επιτραπεί από τους υγειονομικούς φορείς. Το φάρμακο από μόνο του δεν θα είναι αρκετό ακόμη κι αν βρεθεί. Οι ιοί είναι μοναδικοί. Σκεφτείτε ότι κάθε χρόνο κάνουμε το εμβόλιο της γρίπης και με τα νέα στελέχη. Εμείς δεν θα θέλαμε να διακυνδυνέψουμε τα νησιά μας, όπου ήδη τα ξενοδοχεία αντιμετωπίζουν πρόβλημα”, τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ και γιατρός.

Ο κ. Βαγιωνάς εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα χαλαρώσει σταδιακά τα μέτρα με συγκεκριμένο αριθμό επιχειρήσεων που θα μπορέσουν να λειτουργήσουν από τον Μάιο και πάντα με πρόληψη κατά της διασποράς που μπορεί να αποβεί μοιραία.