Χαλκιδική

Σιθωνία και Πόρτο Καρράς – Παράλληλη ανάπτυξη

Oπως τονίζει ο δήμαρχος Κυπαρίσσης Ντέμπλας

Τα οφέλη του δήμου Σιθωνίας εξετάζει πλέον η δημοτική αρχή  σε δεύτερο χρόνο μετά την ευχάριστη ανακοίνωση αγοραπωλησίας του Πόρτο Καρράς από την Τεχνική Ολυμπιακή στον όμιλο Belterra Investments του Ιβάν Σαββίδη.

Οδικές παρεμβάσεις  λιμενικά έργα, ακόμη και παρεμβάσεις στα δίκτυα ύδρευσης είναι προτεραιότητες που βάζει ο δήμος, όταν θα πάρει μπρος ξανά η μεγάλη ατμομηχανή του τουρισμού στη Σιθωνία, το συγκρότημα του Πόρτο Καρράς.

Ο δήμος Σιθωνίας βάζει ψηλά τον πήχη του οράματος για την περιοχή καθώς όπως τονίζει ο δήμαρχος Κυπαρίσσης Ντέμπλας, η περιοχή έχει όλα τα εχέγγυα πλέον για να αναπτυχθεί με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον και να δώσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία.

Ο δρόμος

Η κατασκευή του οδικού άξονα Μουδανιών Νικήτης υπάρχει ήδη ως προμελέτη, αλλά οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι τα υπέρογκα ποσά που απαιτεί ένα τέτοιο έργο καθιστούν την κατασκευή του αν όχι ανέφικτη, τότε εφικτή στο πολύ μακρινό μέλλον. Προς το παρόν η μόνη βελτίωση που θα κατασκευαστεί είναι στον κόμβο της Νικήτης. Ωστόσο, αυτό που τονίζεται από τους τοπικούς αιρετούς είναι ότι τουρισμός με δρόμους 40 ετών δεν γίνεται.

Τα λιμενικά έργα

Ο δήμος Σιθωνίας έχει προχωρήσει στην αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών με μια σειρά παρεμβάσεων στην ακτογραμμή του για όλα τα παραλιακά μέρη. Η μαρίνα στο Πόρτο Καρράς είναι η μόνη προς το παρόν με ικανότητα ελλιμενισμού 315 σκαφών. «Ανάλογα έργα μπορούν να προσελκύσουν ποιοτικό τουρισμό στην Σιθωνία», επισημαίνει ο δήμαρχος.

Τo νερό

Εξίσου μεγάλη ευκαιρία αποτελεί η «αναβίωση» του ξενοδοχείου για την κατασκευή έργων ύδρευσης. Το Πόρτο Καρράς όπως είναι γνωστό, είχε πρωτοπορήσει στη διαδικασία της αφαλάτωσης με την κατασκευή μονάδας που λειτουργούσε εντός του συγκροτήματος, διοχετεύοντας το τοπικό δίκτυο με νερό για πολλές χρήσεις. Η υδροδότηση της Σιθωνίας άλλωστε είναι ένα κεφάλαιο από μόνο του.

Σχετικά άρθρα

Back to top button