Ηχηρά μηνύματα αγάπης και ανθρωπιάς έστειλε η αιμοδοσία του Δήμου Πολυγύρου που διενεργήθηκε στις 13 και 14 Απριλίου και για πρώτη φορά ο δήμος Πολυγύρου απέκτησε τη δική του τράπεζα αίματος.
Η απήχηση ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και κυρίως σε νεαρές ηλικίες από 18 ετών που για πρώτη φορά προσήλθαν για να δώσουν αίμα . Εξίσου σημαντικό κρίνεται ότι ο Πολύγυρος αλλά και τα χωριά του Δήμου Πολυγύρου στήριξαν την προσπάθεια της αιμοδοσίας
“Στην πρώτη αυτή εθελοντική αιμοδοσία συγκεντρώθηκαν 200 φιάλες για όλους τους δημότες Πολυγύρου”, δηλώνει η Έφη Κελιαφάνου, ειδική σύμβουλος Πολιτισμού και Κοινωνικών Δράσεων του δήμου.
Παράλληλα, στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων ο δήμος Πολυγύρου ξεκίνησε τη διανομή δωρεάν γευμάτων από την προηγούμενη εβδομάδα ήδη σε ευπαθή άτομα και ηλικιωμένους σε όλα τα χωριά του δήμου. Με τη νέα αυτή πρωτοβουλία σιτιζονται  περισσότερα από 300 άτομα σε 26 χωριά.
Τα φαγητά μαγειρεύονται στους παιδικούς σταθμούς Γαλάτιστας, Πολυγύρου και Ορμύλιας. Δύο υπάλληλοι που προσέλαβε ο δήμος Πολυγύρου με τετράμηνο πρόγραμμα, αναλαμβάνουν τη διανομή των φαγητών, ενώ όπως αναφέρει η κ. Κελιαφάνου, στόχος είναι να συνεχιστεί το πρόγραμμα ακόμη κι αν ανοίξουν τα σχολεία, προκειμένου να μην αισθάνεται και να μην είναι μόνος κανένας δημότης στην περίοδο κρισης που διανύουμε.  Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ιδιώτες είναι αρωγοί  σε αυτή την προσπάθεια του δήμου και της ΚΕΔΗΠΟ, καθώς οι πρώτες ύλες για τα φαγητά και τα τρόφιμα προέρχονται από χορηγίες.