Φαινόμενα που ούτε η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει

  Η κότα ή το αυγό;

  Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα; Η συγκεκριμένη γνωστή απορία μοιάζει να παραμένει αναπάντητη. Σήμερα, υπάρχουν δύο θεωρίες. Σύμφωνα με τη μία η πρωτεΐνη στις ωοθήκες της κότας ευθύνεται για τη δημιουργία των αυγών, γεγονός που αποδεικνύει ότι η κότα προηγείται του αυγού. Η άλλη θεωρία υποστηρίζει ότι το αυγό υπήρχε από την εποχή των δεινοσαύρων και για το λόγο αυτό το αυγό προϋπήρχε και η κότα αποτέλεσε το αποτέλεσμα κάποιας γενετικής μετάλλαξης κάποιου άλλου ζώου που γεννούσε αυγά. Σπαζοκεφαλιά από τις λίγες!

  Μαύρες τρύπες

  Γνωρίζουμε ότι οι μαύρες τρύπες είναι πυκνότατες μάζες των οποίων το μαγνητικό πεδίο απορροφά τα πάντα στο διάβα τους. Κανείς όμως δεν μπορεί να εξηγήσει τι απογίνονται όλα όσα έχουν την κακή τύχη να απορροφηθούν από μια μαύρη τρύπα.

  Κρυογενετική

  Είναι γνωστό ότι υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνουν περιουσία ολόκληρη για να διατηρήσουν το σώμα τους σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες μετά το θάνατό τους με την ελπίδα να επανέλθουν στη ζωή μόλις ανακαλυφθεί η θεραπεία της αρρώστιας που τους στοίχισε τη ζωή. Κανείς όμως δεν γνωρίζει ακόμη εάν αυτό είναι εφικτό. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι αξίζει τον κόπο να το μάθουν κάποτε.

  Βελονισμός

  Η δυτική ιατρική αδυνατεί να κατανοήσει ή να εξηγήσει τον τρόπο που λειτουργεί ο βελονισμός, αυτή η πανάρχαια κινέζικη θεραπευτική τέχνη.

  Τα θαύματα του αδελφού Αντρέ στη Ρώμη

  Για να ανακηρυχθεί κάποιος άγιος από την Καθολική Εκκλησία, θα πρέπει να έχει κάνει τουλάχιστον δύο θαύματα τα οποία δεν μπορούν να εξηγηθούν επιστημονικά, Ο Alfred Bessette, γνωστός επίσης και ως Άγιος Αδελφός Αντρές λέγεται ότι έκανε δύο τέτοια θαύματα τα οποία αναγνωρίστηκαν επίσημα από τη Ρώμη. Εκατοντάδες σελίδες ιατρικών μελετών πιστοποιούν ότι δεν υπάρχει καμία ιατρική εξήγηση για την ίαση καρκινοπαθούς όταν εκείνος προσευχήθηκε στον αδελφό Αντρέ. Το δεύτερο περιστατικό αφορά ένα μικρό αγοράκι το οποίο βρισκόταν σε κώμα και ξύπνησε όταν κάποιο μέλος της οικογένειάς του προσευχήθηκε στον άγιο.

  Η βροχή κρέατος στο Κεντάκι

  Στις 3 Μαρτίου του 1876, άρχισαν να πέφτουν από τον ουρανό στο Ράνκιν του Κεντάκι κομμάτια από κάτι που έμοιαζε να είναι κρέας. Το φαινόμενο επιβεβαιώθηκε από διάφορα δημοσιεύματα και αναλύθηκε από τους επιστήμονες, οι οποίοι αποφάνθηκαν ότι πρόκειται είτε για κρέας αλόγου είτε για σάρκα βρέφους. Παρόλα αυτά, αυτό δεν εμπόδισε κάποιους από το να το δοκιμάσουν. Ο λόγος που το κρέας έπεσε από τον ουρανό παραμένει άγνωστος φυσικά.

  Η μαθηματική διάνοια που ονομαζόταν Jason Padgett

  Φανταστείτε ότι χτυπάτε στο κεφάλι και γίνεστε ξαφνικά έξυπνος/η σαν τον Αϊνστάιν. Αυτό ακριβώς συνέβη στον αιώνιο φοιτητή Jason Padgett, ο οποίος έγινε μεμιάς διάνοια μετά από ένα γερό… χεράκι ξύλο. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι με το τραύμα στο κεφάλι “ξύπνησαν” ικανότητες που ήταν σε λανθάνουσα μορφή.

  Τα ζωα που πεθαίνουν κατά χιλιάδες

  Μια στο τόσο συμβαίνει να πεθαίνουν κάποια ζώα κατά χιλιάδες χωρίς καμία λογική εξήγηση. Αυτό συνέβη στο Αρκάνσας το 2011 όταν σχεδόν 5.000 κοτσύφια έπεσαν νεκρά από τον ουρανό. Το 2009 διάφορα ζώα, όπως εκατομμύρια σαρδέλες, χιλιάδες φλαμίνγκο και εκατοντάδες πιγκουίνοι καθώς και 60 περίπου πελεκάνοι βρέθηκαν νεκρά σε ακτή της Χιλής. Πολλοί το απέδωσαν στην κλιματική αλλαγή, κάτι που θα μπορούσε να εξηγήσει και την εξαφάνιση του 30% των μελισσών σε παγκόσμιο επίπεδο το 2010.

  Η πτήση 370 της Malaysia Airlines

  Στις 8 Μαρτίου του 2014, αεροσκάφος της Malaysia Airlines το οποίο πετούσε από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο χάθηκε από το ραντάρ χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος. Μετά από εκτεταμένες έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό, ο τελικός προορισμός του Boeing 777 δεν αποκαλύφθηκε ποτέ.

  Τοστ αξίας 28.000 δολ. ΗΠΑ

  Το 2004, ένα ψημένο σάντουιτς με τυρί πουλήθηκε στο eBay για 28.000 δολάρια επειδή υποτίθεται ότι είχε πάνω την εικόνα της Παρθένου Μαρίας. Η επιστήμη αναφέρει ότι όταν ο εγκέφαλος βλέπει ένα σχήμα που δεν έχει νόημα, τότε μας κάνει να βλέπουμε κάτι οικείο. Η επιστήμη ωστόσο δεν μπόρεσε να εξηγήσει την φρενίτιδα που προκάλεσε το συγκεκριμένο τοστ της Παναγίας.

  Στόουνχετζ

  Το 2010, χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας που χαρτογραφεί το υπέδαφος της γης, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι μυστηριώδεις μονόλιθοι του Στόουνχετζ ήταν απλώς η μύτη του παγόβουνου. Κάτω από το εντυπωσιακό μνημείο ανακαλύφθηκαν τάφροι και κοιλώματα. Η ανακάλυψη αυτή βοήθησε τους ερευνητές να υπολογίσουν κατά προσέγγιση το έτος κατασκευής του (8820 π.Χ.) αλλά δεν κατάφεραν να ανακαλύψουν το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε. Κάποιοι πιστεύουν ότι πρόκειται για κοιμητήριο ενώ κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι υπήρξε κάποιου είδους θεραπευτήριο.

  Η πέμπτη διάσταση

  Γνωρίζουμε ότι οι διαστάσεις είναι τέσσερις: το μήκος, το ύψος, το βάθος και ο χρόνος. Μήπως υπάρχουν όμως κι άλλες διαστάσεις τις οποίες δεν είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε; Υπάρχουν φυσικοί που το πιστεύουν και η πιθανότητα αυτή έχει δώσει άφθονη τροφή σε συγγραφείς βιβλίων επιστημονικής φαντασίας.

  Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης

  Ο πιο γνωστός σίριαλ κίλερ στην ιστορία παραμένει ακόμη και σήμερα άγνωστος. Ο άνθρωπος που έδρασε στο Λονδίνο το 1888 σκότωσε μάλλον από 5 μέχρι και 11 άτομα, κυρίως ιερόδουλες. Γύρω στα 100 άτομα ανακρίθηκαν την εποχή εκείνη με κανένα όμως αποτέλεσμα.

  Το σήμα που μας άφησε άφωνους!

  Στις 15 Αυγούστου του 1977 ο αστρονόμος Jerry R. Ehman άκουσε ένα δυνατό ραδιοσήμα του οποίου η διάρκεια ξεπερνούσε το ένα λεπτό προερχόμενο από τον αστερισμό του Τοξότη. Το σήμα, το οποίο δεν επαναλήφθηκε ποτέ, εξακολουθεί να αποτελεί ακόμη και σήμερα ένα μυστήριο για τους αστρονόμους, ειδικά επειδή προέρχετο από τη συχνότητα την οποία μέχρι τότε πίστευαν ότι ενδεχομένως να χρησιμοποιήσουν οι εξωγήινοι για να επικοινωνήσουν με τη γη. Το σήμα ονομάστηκε Wow! από την ενθουσιώδη σημείωση του Ehman.

  Εξωγήινη ζωή

  Είμαστε άραγε μόνοι μας στο σύμπαν; Κάθε τόσο η NASA μας ανακοινώνει ότι ανακάλυψε νερό κάποια έτη φωτός από τη Γη, αποδεικνύοντας ότι θεωρητικά η ύπαρξη ζωής είναι πιθανή. Υπάρχουν όμως άραγε μορφές ζωής με τις οποίες θα μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε; Παραμένει μυστήριο.

  Το μέγεθος του σύμπαντος

  Πιστεύετε ότι το σύμπαν είναι άπειρο και ότι αυτός που θα επιχειρούσε να το υπολογίσει θα ήταν τρελός; Υπάρχουν επιστήμονες όπως ο Stephen Hawking, οι οποίοι πιστεύουν ότι το σύμπαν δεν είναι άπειρο κι ότι το μέγεθός του υπολογίζεται στα 45,6 δισ. έτη φωτός. Για το τι υπάρχει όμως από την άλλη πλευρά, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.

  Βασιλιάς Αρθούρος

  Πρόκειται για θρύλο ή όντως ο Βασιλιάς Αρθούρος ήταν υπαρκτό πρόσωπο; Ο Βρετανός μονάρχης αποτελεί αντικείμενο πολλών θρύλων, ιστοριών και ποιημάτων και οι θεωρίες σχετικά με την ύπαρξή του είναι αμέτρητες.

  Η ζωή μετά θάνατον

  Τι συμβαίνει στη συνείδησή μας όταν πεθαίνουμε; Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα. Για πολλά χρόνια πιστεύετο ότι οι μεταθανάτιες εμπειρίες αποτελούσαν απλές παραισθήσεις ή κάποιο είδος κώματος αλλά όλο και περισσότεροι ερευνητές τείνουν να αποδεχθούν ότι η συνείδηση εξακολουθεί να υπάρχει και μετά το θάνατο.

  Το χειρόγραφο Βόινιχ

  Έχουμε καταφέρει να αποκρυπτογραφήσουμε τα ιερογλυφικά των Αιγυπτίων και να κατανοήσουμε το 80 τοις εκατό του συστήματος γραφής των Μάγιας αλλά το χειρόγραφο των 262 σελίδων που βρέθηκε το 1912 σε μια κοινότητα Ιησουιτών κοντά στη Ρώμη δεν έχει διαβαστεί ακόμη. Μέχρι σήμερα κανείς δεν κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει τα μυστικά του και υπάρχουν πολλές σχετικές θεωρίες για το χειρόγραφο που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα. Υπάρχουν και κάποιοι που υποστηρίζουν ότι πρόκειται για φάρσα.