Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής “Bild”, σήμερα Τρίτη σε ειδική συνέντευξη τύπου, ο πρωθυπουργός της τοπικής κυβέρνησης της Βαυαρίας και ο Δήμαρχος του Μονάχου θα ανακοινώσουν την ματαίωση του φετινού Oktoberfest που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 19 Σεπτεμβρίου και να διαρκέσει έως τις 4 Οκτωβρίου.

Αιτία ο φόβος για την εξάπλωση του κορωνοϊού, καθώς η μεγαλύτερη γιορτή Μπύρας στον κόσμο, που μετρά ιστορία δύο αιώνων, προσελκύει κάθε χρόνο πάνω από έξι εκατομμύρια επισκέπτες, που δημιουργούν το αδιαχώρητο στους χώρους όπου πραγματοποιείται.

Το πλήγμα στην τοπική οικονομία θα είναι τεράστιο καθώς από το Oktoberfest, τα έσοδα ξεπερνούν το 1,23 δις ευρώ. Η πιθανή όπως όλα δείχνουν ακύρωση του Oktoberfest, ενδεχομένως να παρασύρει και άλλα μεγάλα γεγονότα που ήταν προγραμματισμένα μέχρι το τέλος του έτους σε όλη την Ευρώπη.

Μεγάλες εκθέσεις, συνέδρια, φεστιβάλ κλπ, πιθανόν να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Oktoberfest και να ακυρωθούν, προκαλώντας μεγάλο πλήγμα στις τοπικές οικονομίες που ήδη πλήττονται σκληρά. Επίσης εκείνη την περίοδο σε άλλες γερμανικές πόλεις, γίνονται πολυήμερες γιορτές μπύρας που προσελκύουν χιλιάδες κόσμου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Oktoberfest ακυρώνεται λόγω πανδημίας. Η διάσημη γιορτή μπύρας ακυρώθηκε το 1854 και το 1873 λόγω χολέρας. Επίσης είχε ακυρωθεί στην περίοδο των δυο παγκόσμιων πολέμων, αλλά και στην οικονομική κρίση του 1923.

Πηγή: Omorfa Taxidia