Σε οργασμό προετοιμασιών και συζητήσεων προκειμένου να καταλήξουν στην ημερομηνία έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων βρίσκονται στο υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα και με όσα δήλωσε η Υπουργός, Νίκη Κεραμέως στόχος είναι οι εξετάσεις να ολοκληρωθούν στα μέσα Ιουλίου, τουτέστιν σημαίνει ότι πρέπει να ξεκινήσουν στις 22 ή το αργότερο στις 29 Ιουνίου,.

Οσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων εκεί απαιτείται να ανάψει το… πράσινο φως και από τους επιστήμονες σχετικά με την κατάσταση που παρουσιάζει η εξάπλωση του κορωνοϊού στην χώρα.

Το σενάριο που επικρατεί με γνώμονα την δημόσια υγεία είναι το σταδιακό το άνοιγμα των σχολείων, με  προτεραιότητα στους μαθητές της Γ΄ λυκείου για τους οποίους έχει ανακοινωθεί η μείωση της εξεταστέας ύλης ενώ  αναμένεται να ανακοινωθεί o αριθμός των εισακτέων για τα  Πανεπιστήμια.

Το σχέδιο του υπουργείου προβλέπει κατά κύματα  επιστροφή στα θρανία,σε διαφορετικές ημερομηνίες για να μην υπάρξει συνωστισμός και να μπορούν να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής στις σχολικές μονάδες.

Πάντως για την επαναφορά των μαθητών στις σχολικές αίθουσες υπάρχουν σκέψεις να υπάρχει μικρότερος αριθμός μαθητών ανά τμήμα ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για διασπορά του ιού.

Για τα πανεπιστήμια η υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό εξάμηνο καθώς το 96% των προπτυχιακών μαθημάτων γίνονται εξ αποστάσεως.