Στο σταδιακό άνοιγμα των σχολείων προσανατολίζονται οι επιτελείς της κυβέρνησης και δη αυτοί του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει εκπονηθεί προβλέπεται επιστροφή στα σχολεία και τα θρανία κατά κύματα και σε διαφορετικές ημερομηνίες προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός, αλλά και να μπορούν να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής.

Οπως μετέφερε το Xalkidiki Politiki προτεραιότητα αποτελούν οι μαθητές της Γ’ τάξης του Λυκείου για τους οποίους έχει ανακοινωθεί η μείωση της εξεταστέας ύλης.

Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι το κυβερνητικό επιτελείο δέχεται εισηγήσεις για άνοιγμα των σχολείων έτσι ώστε να υπάρξει και… αποδέσμευση των γονιών.

Σύμφωνα με όσα προτείνονται, οι ηλικιωμένοι που συνοικούν σε σπίτια με μαθητές θα πρέπει να απομακρυνθούν, πηγαίνοντας στα χωριά, ώστε από τη στιγμή που τα παιδιά θα επιστρέψουν στα θρανία να μην έρχονται σε επαφή με τους συγγενείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Προκειμένου, μάλιστα, να διασφαλισθεί ότι δεν θα τεθούν σε κίνδυνο και οι γονείς μαθητών που τυχόν ανήκουν σε αυτές τις ομάδες, προτείνεται να υπάρχει η δυνατότητα να εξακολουθήσουν να μην πηγαίνουν στα σχολεία τα παιδιά που οι γονείς τους ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.