Υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία διευρύνεται το δίχτυ προστασίας και στήριξης της Πολιτείας σε εργαζόμενους ειδικών κατηγοριών, οι οποίοι πλήττονται σημαντικά, λόγω των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού COVID-19. Στους κλάδους αυτούς συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων και οι Δασεργάτες.

Ο Βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας , ο οποίος με την υπ.αριθ.πρωτ. 5217/27-3-2020                      Κοινοβουλευτική Ερώτησή του στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είχε αναδείξει το ζήτημα της μη ένταξης των δασεργατών στην αποζημίωση ειδικού σκοπού,  δήλωσε τα εξής

:«Η μη ένταξη των Δασεργατών στα μέτρα στήριξης από τις επιπτώσεις της πανδημίας θα ήταν εσφαλμένη και άδικη. Οι Δασικοί Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και οι Δασεργάτες είναι ένας πολύ σημαντικός κλάδος για τη Χαλκιδική μας και γι’ αυτό η στήριξή τους ιδιαίτερα μάλιστα αυτή την περίοδο που πλήττεται και η δική τους δραστηριότητα, είναι εξαιρετικής σημασίας».