Δήμος Νέας ΠροποντίδαςΧαλκιδική

Έργα αναπλάσεως οδών στα Νέα Μουδανιά

Στις οδούς Παναγίας Κορυφινής και Θεσσαλονίκης

Η παραλαβή της μελέτης και των τευχών δημοπράτησης για την ανάπλαση των οδών Παναγίας Κορυφινής και Θεσσαλονίκης του οικισμού των Νέων Μουδανιών αποφασίστηκε από την Οικονομική Επιτροπή.

Με βάση τη μελέτη θα ανακατασκευασθεί η οδός Παναγίας Κορυφινής (περίπου 570m) με αφετηρία την ανατολική είσοδο του οικισμού και πέρας την οδό Θεσσαλονίκης και η οδός Θεσσαλονίκης (730μ.) με αφετηρία τη διασταύρωση των οδών Θεσσαλονίκης και Παναγίας Κορυφινής και πέρας τη διασταύρωση της οδού Θεσσαλονίκης με την Επαρχιακή Οδό Ν. Μουδανιών – Ν. Τρίγλιας.

Τα έργα που θα γίνουν είναι:

 

  1. Επίστρωση του οδοστρώματος με τσιμεντοκυβόλιθους, που θα τοποθετηθούν σε πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος.
  2. Κατασκευή πεζοδρομίων, εκατέρωθεν της οδού, ελαχίστου μήκους 1,30μ.
  3. Τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων.
  4. Κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων.
  5. Σήμανση και τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στις διαβάσεις των σχολικών κτιρίων.

Επίσης, προβλέπεται  η ανάπλαση του Ο.Τ. 125, που βρίσκεται επί της οδού Παναγίας Κορυφινής στη διασταύρωση με την οδό Γρηγορίου Ε’, με σκοπό τη δημιουργία χώρου πρασίνου, ανάπαυσης και αναψυχής. Μετά την ολοκλήρωση των έργων θα γίνουν και οι απαιτούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (μονοδρομήσεις κ.ά.).

Το έργο είναι προϋπολογισμού 2.555.000,00€ (με Φ.Π.Α. 24%) προ εκπτώσεως και θα χρηματοδοτηθεί από τα προγράμματα Πράσινο Ταμείο και ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, καθώς και ιδίους πόρους.

 

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close