Μάχη με τις φλόγες έδωσαν από το μεσημέρι σε δασική περιοχή της Ν.Σκιώνης, οι άνδρες της Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κασσάνδρας,με τη συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κασσάνδρας αλλά και των μελών της Βάσης Ετοιμότητας Κασσάνδρας.

Το έργο της κατάσβεσης ολοκληρώθηκε το απόγευμα, καθώς στην περιοχή έπνεαν άνεμοι.

Σημαντική ήταν η βοήθεια για την αντιμετώπιση της φωτιάς από το drone της Πολιτικής Προστασίας που αποτελεί δωρεά επιχειρηματία προς το Δήμο, το οποίο έδινε σημαντικές πληροφορίες για τα μέτωπα της καθώς και της ΕΟΔ Βάση Ετοιμότητας Κασσάνδρας.

Από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της φωτιάς έφθασε η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά που έχει αναλάβει και την πολιτική ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας ενώ το έργο της κατάσβεσης συντόνιζαν ο Βαρσάμης Σπύρος, Υποστράτηγος Συντονιστής Κεντρικής Μακεδονίας, ο Αθάνατος Νικόλαος Αρχιπύραρχος Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Θεσσαλονίκης, ο Άρης Κατιρτζίδης Διοικητής Πυροσβεστικής Νομού Χαλκιδικής και ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κασσάνδρας Κυριάκος Χαλεπλής.

“Πρόκειται για την πρώτη φωτιά που καταγράφεται φέτος για στην Κασσάνδρα και η αντιμετώπιση της ήταν άμεση. Ευχαριστώ όσους συνέδραμαν στο έργο της κατάσβεσης” δήλωσε η Δήμαρχος Κασσάνδρας.