Αισιόδοξος για την άρση των περιοριστικών μέτρων εμφανίζεται ο βουλευτής της ΝΔ Χαλκιδικής Γιώργος Βαγιωνάς σε συνέντευξή του στο XalkidikiPolitiki.

Σύμφωνα με τον βουλευτή,  ο κορωνοϊός είναι εδώ ωστόσο, οπότε και ο κόσμος δεν πρέπει να επιδείξει μεγάλη χαλάρωση. Όπως τόνισε, ακόμη και την περίοδο που θα ανοίξουν καταστήματα και δεν θα στέλνουμε sms για τις μετακινήσεις μας, πάλι θα απαιτούνται μέτρα προστασίας, υγιεινής. «Να πλένουμε τα χέρια μας, να φοράμε μάσκα σε κλειστούς χώρους και να κρατάμε αποστάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τον τουρισμό, ο κυβερνητικός βουλευτής επικαλέστηκε την πρόταση του πρωθυπουργού να γίνει στην Ελλάδα η επόμενη σύσκεψη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώ επίσης κάλεσε και τα ευρωπαϊκά κράτη στη χώρα μας, που έχει αποδείξει ότι παρέχει ασφάλεια. Ειδικότερα όμως για τις επιχειρήσεις τουρισμού, ο κ. Βαγιωνάς εμφανίστηκε αυστηρός καλώντας όλους τους επιχειρηματίες να επωφεληθούν από τα ευνοϊκά μέτρα της κυβέρνησης και να διατηρήσουν στις επιχειρήσεις τους το σύνολο των εργαζομένων που απασχολούσαν. «Ας αναλάβουμε όλοι το μερίδιο της ευθύνης των καταστάσεων», είπε ο βουλευτής μιλώντας για τα άτοκα δάνεια, την αναστολή πληρωμών και τα οικονομικά μέτρα που πάρθηκαν μέχρι στιγμής.

«Δεν μπορούμε να εξαντλήσουμε όλα τα χρηματοδοτικά μέσα, καθώς σε ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας το Φθινόπωρο θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι», επεσήμανε ο βουλευτής Χαλκιδικής.