Εν αναμονή του καθολικού ανοίγματος των εμπορικών καταστημάτων βρίσκεται ο Εμπορικός Σύλλογος Μουδανιών, ο πρόεδρος του οποίου βλέπει με επιφύλαξη τα μέτρα για τους ελεύθερους Επαγγελματίες. Ο κ. Γιώργος Λίβανος, μιλώντας στο XalkidikiPolitiki, εκτίμησε ότι η εφαρμογή των μέτρων θα τηρηθεί στο ακέραιο από τους επιχειρηματίες αλλά όχι και από τον μέσο καταναλωτή, τουλάχιστον καθ’ όλο το διάστημα της απαγόρευσης.

«Τα καταστήματα θα ανοίξουν σε δύο εβδομάδες και όλοι θα πρέπει να διαθέσουν το εμπόρευμα που είχαν πριν κλείσουν προκειμένου να υπάρξει ρευστότητα για να προμηθευτούν νέα είδη», επεσήμανε ο κ. Λίβανος, που όπως σημείωσε συμφωνεί με το μέτρο των εκτεταμένων εκπτώσεων. Άλλωστε όπως είπε, όσοι πρόλαβαν να προμηθευτούν νέα εμπορεύματα θα τα διαθέσουν, αλλά υπάρχει και μια μερίδα του εμπορικού κόσμου που δεν πρόλαβε και δεν θα μπορέσει άμεσα να το κάνει λόγω μεγάλου όγκου κινήσεων στις παραγγελίες.

Στο ζήτημα των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση, ο κ. Λίβανος χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη να δοθούν άτοκα δάνεια με εγγύηση δημοσίου,  όπως επίσης και μια καμπάνια για να στηριχτεί η ελληνική αγορά.

«Τα 800 ευρώ που δεν πήραμε ακόμη δεν αρκούν για τη στήριξη των επιχειρήσεών μας. Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα που προκύπτει είναι τα αντανακλαστικά των δήμων και κατά πόσο θα μειώσουν τα τέλη για τραπεζοκαθίσματα και κοινόχρηστους χώρους», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.  Επίσης κάλεσε τους καταναλωτές να επιστρέψουν στα εμπορικά καταστήματα με τη φυσική τους παρουσία λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφάλειας φυσικά, και να βοηθήσουν στην ανάκαμψη των τοπικών αγορών.