«Όλοι γνωρίζουμε ότι θα βρεθούμε απέναντι σε μία παγκόσμια, πολύ βαθιά ύφεση και η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. Έχουμε απλώσει, όμως, ένα πλέγμα προστασίας, κυρίως για την απασχόληση, για τις επιχειρήσεις. Και αυτό θα εξακολουθεί να είναι το πρώτο μας μέλημα, καθώς η οικονομία και η αγορά θα αρχίσουν σιγά-σιγά να βρίσκουν τους ρυθμούς τους» είπε ο πρωθυπουργός ο οποίος ανακοίνωσε ότι η Βουλή που ξεκινά θα παραμείνει ανοιχτή όλο το καλοκαίρι.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε να είναι η τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης αλλά πρόσθεσε ότι «αυτό βέβαια σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί από τη συνολική επιτυχία εφαρμογής του σχεδίου για τη σταδιακή μετάβαση στην επόμενη φάση, το οποίο ανακοινώθηκε χθες από εμένα και στη συνέχεια αναλύθηκε από τους έξι υφυπουργούς».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η χρονική περίοδος μέχρι την 31 Ιουλίου θα είναι περίοδος πυκνού νομοθετικού έργου, και η Βουλή που επανέρχεται στο κανονικό νομοθετικό της έργο, δεν θα διακόψει φέτος για θερινά τμήματα, προσθέτοντας ότι στον προγραμματισμό της κυβέρνησης είναι η ψήφιση 26 νομοσχεδίων μέχρι την 31 Ιουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ