Μόλις με ένα δρομολόγιο από και προς Ουρανούπολη, και τρία δρομολόγια από και Μουδανιά και Πολύγυρο, τα ΚΤΕΛ Χαλκιδικής εξυπηρέτησαν από το σταθμαρχείο Θεσσαλονίκης το ελάχιστο επιβατικό κοινό που υπήρξε εδώ και δύο μήνες. Δύο δρομολόγια εκτελούνταν κα για το Παλιούρι εξυπηρετώντας ουσιαστικά την Κασσάνδρα.

Τώρα, με την άρση των μέτρων θα αλλάξουν τα δεδομένα αλλά δεν θα βελτιωθούν σημαντικά, όπως εκτιμά ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής ΑΕ Γιώργος Αρβανιτίδης. «Η απώλεια που έχουμε για όλη την χρονιά ξεπερνά τις 400 χιλ. ευρώ. Το μόνο που μεταφέραμε όλο αυτό το διάστημα είναι ταπεράκια με φαγητό από τους γονείς στη Χαλκιδική, προς τα παιδιά τους στη Θεσσαλονίκη», αναφέρει.

Τα μέτρα που πάρθηκαν από το ΚΤΕΛ αφορούν την έκδοση εισιτηρίων εντός του λεωφορείου έτσι ώστε να μην υπάρχει προσωπικό στα σταθμαρχεία, ενώ οι ελάχιστοι επιβάτες μπαίνουν και από τις 2 πόρτες. Προβλέπονται αντισηπτικά χεριών και χρήση μάσκας.

«Τα τουριστικά ΚΤΕΛ της χώρας έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση να ληφθεί ειδική μέριμνα καθώς θεωρούνται ούτως ή άλλως ζημιογόνα. Τα εσωτερικά δρομολόγια δεν καλύπτουν τις οικονομικές υποχρεώσεις μιας τόσο μεγάλης επιχείρησης που ουσιαστικά ζει με τη σεζόν», τόνισε ο κ. Αρβανιτίδης επισημαίνοντας ότι ακόμη δεν υπάρχουν διευκρινίσεις για την πληρωμή των μαθητικών δρομολογούν κατά την περίοδο που τα σχολεία παραμένουν κλειστά.

 

Τα ταξί μετρούν ήδη αντίστροφα για το 2021

Χαμένη χρονιά θεωρούν οι επαγγελματίες ταξί στη Χαλκιδική τη φετινή αφού είναι σχεδόν ότι τα ξενοδοχεία δεν θα ανοίξουν στο σύνολό τους. Οι επαγγελματίες του κλάδου αναμένουν να δουλέψουν μετά τον Ιούλιο, με τον μισό στόλο των οχημάτων, από εκείνα που συνεργάζονται με τα μεγάλα ξενοδοχεία και τους τουρίστες στο εξωτερικό. Πονοκέφαλο προκαλεί η διαρρύθμιση στο εσωτερικό των ταξί και κατά πόσο το διαχωριστικό ασφαλείας που θα τοποθετηθεί στη μέση θα έχει τις προδιαγραφές ώστε σε περίπτωση ατυχήματος να μην συμβούν τα χειρότερα. Πως θα καλυφθούν οι οδηγοί έναντι των ασφαλιστικών εταιριών και άλλα παρόμοια, είναι απαντήσεις που αναμένουν να λάβουν από τα Υπουργεία.