Για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, τις ενέργειες που έκανε η κυβέρνηση αλλά και τις συνέπειες που θα υπάρξουν μίλησε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε για συζήτηση τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους μιλήσει για όλα όσα έγιναν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

«Η κυβέρνηση έκανε μία πολύ ξεκάθαρη επιλογή. Προστάτεψε την υγεία, τη ζωή των πολιτών υποτάσσοντας σε αυτό τον υπέρτατο σκοπό τον οικονομικό της σχεδιασμό. Ενίσχυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και στήριξε τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.

Με άλλα λόγια δαπανήσαμε συνειδητά πολλούς πόρους προκειμένου καταρχάς να υπερασπιστούμε το υπέρτατο αγαθό που δεν είναι άλλο από την προστασία της υγείας των πολιτών.

Ως χώρα ξοδέψαμε πολλά χρήματα, πετύχαμε όμως τον πρώτο υγειονομικό στόχο τον οποίο είχαμε θέσει. Άλλες χώρες, που ξόδεψαν και αυτές πολλά χρήματα, δεν είχαν την ίδια επιτυχία στην υγειονομική αντιμετώπιση της κρίσης.

Οι συνέπειες αυτής της επίθεσης του κορωνοϊού χωρίς αμφιβολία θα είναι δραματικές και πολυεπίπεδες , καθώς πρόκειται για μια πρωτόγνωρη κρίση. Καμία γενιά δεν έχει ζήσει όμοιά της σχεδόν έναν αιώνα.