Μετά την ανακοίνωση της ΕΠΟ για πρόωρη λήξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, μεταξύ άλλων επιτράπηκε η δυνατότητα στις ενώσεις της χώρας για τροποποιήσεις των προκηρύξεων τους, τουλάχιστον για την ερχόμενη ποδοσφαιρική χρονιά, μετά τις επιπτώσεις που προκάλεσε η πανδημία στη χώρα μας και όχι μόνο.

Όπως και οι υπόλοιπες ενώσεις της Ελλάδας, έτσι και η ΕΠΣ Χαλκιδικής, καλούνται να βάλουν στο τραπέζι όλα τα δεδομένα και να αποφασίσουν με γνώμονα το καλό του κάθε νομού.

Ως γνωστόν, η ΕΠΟ ανακοίνωσε πως την άνοδο στη Γ’ Εθνική πανηγυρίζει η ομάδα της κάθε ένωσης που ήταν στη πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα την ημέρα που αναβλήθηκαν επ’ αόριστον τα πρωταθλήματα της χώρας. Σε περίπτωση άρνησης του πρωτοπόρου, τότε τη σκυτάλη παίρνει ο επόμενος και ούτω καθεξής.

Στη περίπτωση της Χαλκιδικής, τη πρώτη θέση, μετά από δυο αγωνιστικές Play-Off της Α1 κατηγορίας, κατείχε ο Αετός Βαρβάρας.

Το ερώτημα είναι τι μπορεί να προκύψει με την υπόθεση υποβιβασμού, όχι μόνο στο νομό Χαλκιδικής, γενικότερα στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της Ελλάδας;

Σύμφωνα με πληροφορίες του ρεπορτάζ, η ΕΠΣ Χαλκιδικής θα βάλει στο τραπέζι όλα τα δεδομένα για τις δυο κατηγορίες που ήταν σε εξέλιξη, Α1’ και Α’ και το σενάριο να μην υποβιβαστεί κανένα σωματείο, μάλιστα να αυξηθούν οι ομάδες των δυο κατηγοριών, κερδίζει καθημερινά πόντους, ωστόσο χωρίς να είναι κάτι επίσημο και ανακοινώσιμο προς το παρόν. Κάτι τέτοιο, αν αποφασιστεί από την ΕΠΣΧ, θα γίνει προς αποφυγή «αδικίας» για τις ομάδες που είχαν τη δυνατότητα να παλέψουν ακόμη για την παραμονή τους, καθώς απέμεναν αγωνιστικές στα Play-Out σε Α1 και Α’ αντίστοιχα.

Βέβαια, σύμφωνα με τις εξελίξεις, θα πάει «αλυσίδα» διότι αναμένονται οριστικές αποφάσεις και για τη Γ’ Εθνική, οι οποίες ενδέχεται να επηρεάσουν. Στη Γ’ Εθνική, η Χαλκιδική φέτος είχε δηλωμένες δυο ομάδες, Καλλικράτεια και Άρη Παλαιοχωρίου, με τη πρώτη να αγωνίζεται ενώ τη δεύτερη όχι. Αξίζει να αναφερθεί πως όποια και αν είναι η απόφαση, την ημέρα που αναβλήθηκαν τα πρωταθλήματα στην Ελλάδα, η Καλλικράτεια βρισκόταν σε θέση που οδηγούσε σε παραμονή. Συνεπώς, τη δεδομένη χρονική στιγμή, στα τοπικά της ΕΠΣΧ οδεύει μόνο ο Άρης.

Με την επιστροφή σε καλύτερους ρυθμούς όλα θα πάρουν το δρόμο τους και θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για τα πρωταθλήματα που έχουν διακοπεί οριστικά και τις εξελίξεις σε ανόδους και υποβιβασμούς – αν υπάρχουν.

Πάντως, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, καθώς τονίζεται πως τίποτα δεν είναι ανακοινώσιμο προς το παρόν, όσο περνάει από το χέρι των ενώσεων, συγκεκριμένα και της Χαλκιδικής που μας ενδιαφέρει, θα υπάρχει ελαστικότητα, με στόχο το καλύτερο δυνατό του ποδοσφαίρου και των ομάδων, τουλάχιστον για την επόμενη χρονιά. Από εκεί και πέρα, σχετικά με τους πρωταθλητές – άνοδο στη Γ΄ Εθνική και τους κυπελλούχους των ενώσεων (σ.σ κλήρωση μεταξύ των Γαλάτιστα και Ολύνθου που ήταν φιναλίστ στη Χαλκιδική), αποφάσισε η ΕΠΟ.