ΕλλάδαΠολιτική

Προβάδισμα ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 21 μονάδες

Με διπλάσιο ποσοστό και διαφορά 21,1% προηγείται η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ όπως δείχνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για το δελτίο του Mega, η οποία διενεργήθηκε εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ κατακτά το 42,5% έναντι 21,4% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο το ΚΙΝΑΛ με 5%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,7%, το ΜέΡΑ 25 με 3,2% και οριακά εκτός Βουλής η Ελληνική Λύση με 2,9%.

Στη δημοσκόπηση η κυβέρνηση αξιολογείται θετικά από σχεδόν 7 στους 10 πολίτες (68%) έναντι 23% που την κρίνουν αρνητικά.

Πιο δημοφιλείς υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναδεικνύονται οι Βασίλης Κικίλιας (22%), Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (11%), Αδ. Γεωργιάδης (8%), Νίκη Κεραμέως 7%, Κυριάκος Πιερρακάκης και Χρ. Σταϊκούρας με 5%.

Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί τεράστια απόσταση από τον Αλέξη Τσίπρα, συγκεντρώνοντας 73% έναντι 42% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Δεύτερη σε δημοφιλία είναι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά με 44% η οποία για πρώτη φορά ξεπέρασε τον Αλέξη Τσίπρα στο σχετικό ερώτημα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button