Προστατευτικές μάσκες FFP2 διανέμονται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Ισπανία, την Ιταλία και την Κροατία από το πρώτο κοινό ευρωπαϊκό απόθεμα ιατρικού εξοπλισμού που δημιουργήθηκε τον περασμένο μήνα από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του RescEU, ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν.

Η σημερινή υποστήριξη συμπληρώνει ιατρικές ομάδες της ΕΕ, τις μάσκες και τα απολυμαντικά που έχουν ήδη κινητοποιηθεί μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ, καθώς και διμερείς προσφορές από τα κράτη μέλη.

“Εργαστήκαμε όλο το εικοσιτετράωρο για να δημιουργήσουμε το αποθεματικό ιατρικού εξοπλισμού. Έχουμε ήδη δημιουργήσει ένα απόθεμα με μάσκες. Η Ισπανία, η Ιταλία και η Κροατία θα είναι οι πρώτοι που θα λάβουν εξοπλισμό, αλλά θα ακολουθήσουν περισσότερες παραδόσεις. Ευχαριστώ τη Ρουμανία και τη Γερμανία που ήταν τα πρώτα κράτη μέλη που φιλοξένησαν τον εξοπλισμό διάσωσης”, δήλωσε σχετικά ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων, Janez Lenarcic.

Η Ρουμανία και η Γερμανία είναι τα πρώτα κράτη μέλη που φιλοξένησαν το αποθεματικό, ενώ η Κομισιόν χρηματοδοτεί το 100% των περιουσιακών στοιχείων όπως ο εξοπλισμός ατομικής προστασίας. Ήδη έχουν παραδοθεί 330.000 μάσκες στην Ιταλία, την Ισπανία και την Κροατία και θα ακολουθήσουν και άλλες περισσότερες παραδόσεις.

Πηγή: real.gr