Αναλυτικά:

Τα Διοικητικά συμβούλια, του Συλλόγου Απανταχού Τενεδίων ”ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΤΕΝΕΔΙΩΝ” της Νέας Τενέδου και του Συλλόγου Τενεδίων ”Ο ΤΕΝΝΗΣ”, εκφράζουμε τις θερμότερες ευχαριστίες προς το Τουρκικό Κράτος και ιδιαίτερα προς τον Έπαρχο κ.Ibrahim Gultekin, τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Βακουφίων του Balikesir κ. Muhamet Sakir και την Διευθύντρια Μελετών Αναστύλωσης Μνημείων της Κωνσταντινούπολης Dr. Olcay Aydemir αλλά και κάθε υπηρεσιακού παράγοντα ,για την εκ νέου ανέγερση του καμπαναριού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Τενέδου με έξοδα της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για ολόκληρη την ανθρωπότητα λόγω της πανδημίας ,οι εργασίες ανέγερσης του κωδωνοστασίου δεν σταμάτησαν ούτε μια ημέρα και ήταν απόλυτα εναρμονισμένες με το χρονοδιάγραμμα κατασκευής.

Σε αυτή την προσπάθεια τεράστια υπήρξε η συμβολή του Άρχοντα της Μ.τ .Χ.Ε. κ. Λάκη Βίγκα αλλά και των μελών της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Τενέδου με επικεφαλής την πρόεδρο κ. Πελαγία Πισιριτζή και θέλουμε να τους συγχαρούμε για την επιτυχία της προσπάθειας.