Έντονη διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε από τους Συλλόγους και τους Φορείς της έδρας του δήμου Αριστοτέλη και της Προ του Άθω περιοχής για το κλείσιμο του Υποθηκοφυλακείου Ιερισσού και την μεταφορά του αρχείου εσπευσμένα στα υπόγεια του Υποθηκοφυλακείου Πολυγύρου.

Την ίδια ώρα που Υποθηκοφυλακεία πολύ μικρότερης σημασίας από αυτό της Ιερισσού εξαιρέθηκαν της διαδικασίας κλεισίματος σε όλη την Ελλάδα.

Τον ακατάλληλο και επικίνδυνο χώρο αποθήκευσης του αρχείου καταγγέλλουν και οι δικηγόροι της περιοχής. Η αντίδραση, όπως δηλώνουν οι Σύλλογοι, θα κλιμακωθεί.

Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης που εξεδόθη:

Αξιότιμοι κύριοι

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ 

    ΔΩΜΑΤΙΩΝ & ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΧΑΛ/ΚΗΣ «ΞΕΡΞΗΣ»

 Τηλέφωνο: 2377 0 31170 & 6972421541

     Τ.κ.: 630 75

   Αριθ. Πρωτ.: 22

ΛP                                                                                                                                                      ΠΡΟΣ:

1.ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΤΜΗΜΑ                                                                                                                                                                                                                              ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΩΝ & ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ    ΓΡΑΦΕΙΩΝ

 

2. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

 

  1. ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ & ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ

Α.Ε, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θέμα: Αίτημα αναστολής κλεισίματος υποθηκοφυλακείου Ιερισσού

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε εκπρόθεσμα και αιφνιδιαστικά το κλείσιμο του υποθηκοφυλακείου Ιερισσού και την μεταφορά του στον Πολύγυρο, γεγονός που θα προκαλέσει πάρα πολλά προβλήματα στην εξυπηρέτηση χιλιάδων πολιτών που θα καλούνται να διανύσουν πάνω από εκατό χιλιόμετρα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιοχής στο οποίο δεν υπάρχει απευθείας αστική/υπεραστική σύνδεση. Η απόφαση κλεισίματος αποφασίστηκε ενώ είναι γνωστό σε όλους τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ότι ο καθ’ύλην φόρτος του γραφείου είναι από τους μεγαλύτερους στην Χαλκιδική την ίδια στιγμή που γραφεία με μικρότερο φόρτο εξαιρούνται του κλεισίματος μέχρι την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου και την ψηφιοποίηση των φακέλων στα υποθηκοφυλάκεια.

Ακατανόητη παραμένει μέχρι σήμερα η επίσπευση των διαδικασιών κλεισίματος ενός τόσο ενεργού και οργανωμένου γραφείου που για τους επαΐοντες θεωρείται πρότυπο στην Χαλκιδική, σε μια ραγδαία αναπτυσσόμενη περιοχή.

Κατόπιν των ανωτέρω και σεβόμενοι το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών, σε μία ευαίσθητη γεωγραφικά περιοχή, σας ζητούμε έστω και την ύστατη ώρα να επανεξετάσετε την απόφαση κλεισίματος του υποθηκοφυλακείου στην έδρα του δήμου Αριστοτέλη, την Ιερισσό και να προβείτε στην ένταξή του στα γραφεία που θα συνεχίσουν να λειτουργούν μέχρι την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου και των σχετικών διαδικασιών ψηφιοποίησης θεραπεύοντας μια άδικη με βάση τα πραγματικά δεδομένα απόφαση για τους κατοίκους του δήμου Αριστοτέλη.

Σας ευχαριστούμε και αναμένουμε την απάντησή σας.

Μετά τιμής

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΕΩΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ & ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ “ΞΕΡΞΗΣ”, ΝΕΑ ΡΟΔΑ

Συνυπογράφουν οι παρακάτω Σύλλογοι και Φορείς:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ- ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΙΕΡΙΣΣΟΥ “ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ”

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΜΟΥΛΙΑΝΗΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ- ΔΑΣΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ

ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΙΕΡΙΣΣΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΑΣΟΥΣ