Μονοψήφιος ήταν ο αριθμός των αφίξεων από το εξωτερικό κατά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η αγορά συνεχίζει να βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα, όσο μάλιστα συνεχίζουν οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και δεν έρχονται τα πανευρωπαϊκά πρωτόκολλα που ζητούν αεροπορικές.

Χαρακτηριστικά είναι τα νούμερα για τις διεθνείς πτήσεις στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, από την 1η έως και τις 3 Μαϊου με αφίξεις από μόλις …9 προορισμούς και για τις τρεις ημέρες.

Στις εταιρείες με πτήσεις που φθάνουν στην Αθήνα από την Παρασκευή έως και την Κυριακή είναι οι Aegean, Wizz, Air France, Qatar, Swiss, SA, Tarom και Air China. Τέσσερις ήταν οι αφίξεις από Βρυξέλλες, Βουδαπέστη, Ντόχα και Βουκουρέστι την Παρασκευή επίσης τέσσερις το Σάββατο (από Παρίσι, Γενεύη, Πεκίνο και Ζυρίχη) και μόλις δύο την Κυριακή 3 Μαίου (Οσλο και Ζυρίχη).

Καλύτερη είναι η εικόνα στο δίκτυο εσωτερικού με βάση τα δρομολόγια που εκτελούν Olympic και Sky Express στους προορισμούς στο εσωτερικό. Οι αφίξεις για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς είναι στα πέριξ των 30 κάθε μέρα και συγκεκριμένα, 29 την 1η Μαϊου, 30 για το Σάββατο 2 Μαϊου και 32 για την Κυριακή τόσο στις συνδέσεις με την ηπειρωτική Ελλάδα όσο και τους νησιωτικούς προορισμούς, δημοφιλείς και λιγότερο δημοφιλείς (Μύκονος, Πάρος, Σαντορίνη, Ρόδος, Κώς, Κέρκυρα, Ζάκυνθος, Σκύρος, Κύθηρα, Λήμνος, Αστυπάλαια κ.α.).