Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο της στενής παρακολούθησης των επιπτώσεων που προκαλεί η πανδημία της νόσου του κορωνοϊού (COVID 19) στον πρωτογενή τομέα, πραγματοποίησε την Τρίτη 5 Μαΐου τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των οργανώσεων παραγωγών φράουλας.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εκθέσουν τα προβλήματά τους και να καταθέσουν τις προτάσεις τους σχετικά με τη στήριξη της φράουλας που πλήττεται από την υγειονομική κρίση. Οι παραγωγοί φράουλας επικεντρώθηκαν στην μεγάλη μείωση των εξαγωγών αλλά και στη χαμηλή εμπορευσιμότητα του προϊόντος.

Επιπλέον, αναφέρθηκαν στις χαμηλές τιμές που παρατηρήθηκαν  στις εξαγωγές του προϊόντος και επεσήμαναν ότι ένα μεγάλο κομμάτι της παραγωγής δόθηκε σε χαμηλές τιμές καθώς διατέθηκε στην παρασκευή μαρμελάδας.

Ο κ. Βορίδης τόνισε από την πλευρά του ότι το Υπουργείο συνεχίζει να παρακολουθεί στενά και να αξιολογεί τις ασυμμετρίες που παρατηρούνται στον πρωτογενή τομέα και δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει εμπράκτως όλους όσοι έχουν υποστεί ζημία από την πανδημία.

Παράλληλα, παρατήρησε ότι «η ελληνική φράουλα είναι ένα δυναμικό εξαγωγικό αγροτικό προϊόν το οποίο εξαιτίας των ιδιαίτερων οργανοληπτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών του απολαμβάνει την ιδιαίτερη προτίμηση του καταναλωτικού κοινού στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο. Πράγματι οι παραγωγοί φράουλας έχουν υποστεί τις συνέπειες της διαταραχής της αγοράς εξαιτίας των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας και θα πρέπει να ενισχυθούν».

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, αρμόδιος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Στρατάκος.