Σήμερα το απόγευμα στις 18,00, πάντως, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) θα συμμετάσχει στην πανευρωπαϊκή εκδήλωση διαμαρτυρίας «empty chairs» (άδειες καρέκλες). Η κεντρική εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος με την τοποθέτηση άδειων καθισμάτων. Η διαμαρτυρία αποτελεί μια συμβολική πράξη του κλάδου της εστίασης και διασκέδασης, η οποία θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία των εστιατόρων.

 

Με 144 καρέκλες, ένα μεγάλο τραπέζι και άλλες 7 καρέκλες ξεχωριστά θα συμμετέχει η Κασσάνδρα και συγκεκριμένα το Πευκοχώρι στην πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία διαμαρτυρίας των επαγγελματιών από τον χώρο εστίασης, empty chairs, άδειες καρέκλες.

«Η Κασσάνδρα δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτήν την διαμαρτυρία,έτσι λοιπόν αύριο στις 8 το απόγευμα η Ένωση εστίασης & Διασκέδασης Κασσάνδρας σε μια συμβολική διαμαρτυρία που θα γίνει στην παραλία Πευκοχωρίου ζητάει το αυτονόητο: Λύσεις για την επιβίωση του κλάδου». Στη διάρκεια της διαμαρτυρίας θα τοποθετήσουν συμβολικά στις καρέκλες καρτέλες πολιτικού περιεχομένου, όπως και στα άδεια πιάτα πάνω στο τραπέζι.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Ένωσης Βασίλης Σερέτης, τα μαγαζιά της Κασσάνδρας δεν θα ανοίξουν νωρίτερα, ακόμη κι από 1 Ιουνίου, καθώς δεν συμφέρει η λειτουργία τους αν δεν έρθουν τουρίστες. Ο κ. Σερέτης επισημαίνει ότι οι συνάδελφοί του επαγγελματίες δεν μπορούν φέτος να κρατήσουν ούτε το ένα τρίτο από το προσωπικό τους κάτω από τις συνθήκες που καλούνται να δουλέψουν. «Μας ζητούν να ανοίξουμε λειτουργώντας μόνο τους εξωτερικούς χώρους. Με αποστάσεις δυο μέτρων, αντισηπτικά πάνω στο τραπέζι κλπ. Καλά όλα αυτά, αλλά τι γίνεται με τα μαγαζιά που έχουν από καθόλου ως ελάχιστο εξωτερικό χώρο. Τϊ θα γίνει σε περίπτωση που πιάσει μια βροχή και πρέπει οι πελάτες να μεταφερθούν μέσα. Θα τους διώχνουμε»; Αναρωτιέται εύλογα ο κ. Σερέτης.

Η διαμαρτυρία αποτελεί μια συμβολική βουβή πράξη του Κλάδου της Εστίασης και Διασκέδασης, θα υλοποιηθεί από την ΠΟΕΣΕ, χωρίς την παρουσία των συναδέλφων του Κλάδου».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΣΕ αίτημά τους είναι «η εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων για την επιβίωση των επαγγελματιών του Κλάδου της Εστίασης και Διασκέδασης».