Οι ακριβείς λεπτομέρειες για την επανέναρξη λειτουργίας των σχολείων δημοσιεύτηκαν με την Κοινή Υπουργική Απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Οπως είναι γνωστό τα σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα 11 Μαΐου για τους μαθητές μόνο της Γ’΄ Λυκείου, ενώ στις 18 του μηνός θα ακολουθήσουν οι άλλες τάξεις του Λυκείου αλλά και του Γυμνασίου.

Αναλυτικά στην ΚΥΑ προβλέπονται τα εξής μέτρα:

1) Ορίζεται ότι η απόσταση ασφαλείας ανάμεσα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι το 1,5 μέτρο και όπου αυτό δεν είναι εφικτό το τμήμα χωρίζεται στα δύο.

Τα ισοδύναμα υποτμήματα, σύμφωνα με την ΚΥΤΑ, θα συγκροτούνται κατ’ αλφαβητική σειρά με μέριμνα του Διευθυντή του κάθε σχολείου.

2) Ειδικά για τους εκπαιδευτικούς μαθητών σε παράλληλη στήριξη ή τους σχολικούς νοσηλευτές καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας ενώ «κατά τα λοιπά, η χρήση προστατευτικής μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό εντός των σχολικών μονάδων είναι προαιρετική».

3) Στο τρίτο άρθρο της ΚΥΑ τονίζεται ότι θα πρέπει να γίνεται αερισμός των αιθουσών, ότι θα πρέπει να τηρούνται οι οδηγίες ατομικής υγεινής ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο μάθημα της Πληροφορικής με την οδηγία τα πληκτρολόγια να καλύπτονται από μεμβράνη οικιακής χρήσης που θα αντικαθίσταται με την εναλλαγή κάθε χρήστη.

4) Θα είναι κλειστά τα κυλικεία ενώ δεν θα πραγματοποιούνται εκδρομές και σχολικοί περίπατοι μέχρι το τέλος του σχολικού έτους.