Εν αναμονή λειτουργίας των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών βρίσκονται οι μαθητές της Χαλκιδικής, καθώς όπως είναι γνωστό και όπως δημοσιεύθηκε με ΚΥΑ του Υπουργείου Παιδείας η οποία προσδιορίζει τους όρους με τους οποίους θα επαναλειτουργήσει η εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένων των φροντιστηρίων και των ΙΕΚ, τα παιδιά θα επιστρέψουν στα θρανία στις 11 Μαΐου.

Γονείς και καθηγητές πάντως είναι διχασμένοι για το αν πρέπει τα παιδιά να επιστρέψουν στις αίθουσες διδασκαλίας των φροντιστηρίων. Άλλωστε, όπως μας αναφέρει η Πρόεδρος του Συλλογίζου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Palso Χαλκιδικής. Ευαγγελία Σιδέρη, πολλοί μέχρι σήμερα είναι ικανοποιημένοι με το σύστημα της τηλεκπαίδευσης. Εξοικειώθηκαν γρήγορα όπως και οι μαθητές με αποτέλεσμα να μην χαθεί  η ύλη και ο χρόνος. Συμφώνα με το ρεπορτάζ ωστόσο, υπήρξαν και φροντιστήρια που δεν προχώρησαν στην απομακρυσμένη μέθοδο διδασκαλίας είτε γιατί δεν θέλησαν από πεποίθηση είτε γιατί δεν κατέστη εφικτό τεχνικά και γνωστικά. Στην περίπτωση αυτή θα δοθεί παράταση στα μαθήματα, και έναρξη νωρίτερα τον Σεπτέμβριο. «Υπάρχει ένα ποσοστό 50 τοις εκατό των γονέων που θέλουν την επαναλειτουργία των φροντιστηρίων κι ένα άλλο 50 τοις εκατό που επιθυμεί να ολοκληρωθεί η χρονιά όπως μέχρι τώρα, με τηλεκπαίδευση», τόνισε η κ. Σιδέρη.

Ανάλογα, έχουν μετακινηθεί και οι εξετάσεις απόκτησης τίτλου ξένων γλωσσών από τα παιδιά, στο χρονικό διάστημα από τα μέσα Ιουνίου, ως τα τέλη Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται πως αναφορικά με τα φροντιστήρια έχει ήδη ανακοινωθεί πως θα πρέπει να εφαρμόζονται μέτρα πρόληψης, όπως η απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ μαθητών, και το όριο 15 μαθητών ανά τμήμα. Σε σχετική ερώτηση μάλιστα κατά την τακτική ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας είχε απαντήσει ότι, «στα φροντιστήρια υπήρχε ισχυρή σύσταση από την επιτροπή μας να συνεχίσουν να λειτουργούν διαδικτυακά με τηλεμάθηση και τηλεκπαίδευση, το οποίο ήταν κάτι πολύ σημαντικό για τη συνεχή λειτουργία των φροντιστηρίων και συστήνουμε να συνεχίσουν έτσι και στη φάση αυτή».

Σημειώνεται, τέλος, πως όσο διαρκεί η αναστολή λειτουργίας του Δημοτικού, δεν θα λειτουργήσουν και τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών για τις τάξεις αυτές.