”ıÏÏÂÙÔ˜fi ÙÔı ıÔıÒ„Ô˝ ¡„ÒÔÙÈÍfiÚ ¡Ì‹ÙıÓÁÚ ÛÙÔ 2Ô ≈ıÒ˘·˙͸ Forum ¡Ì‹ÙıÓÁÚ, Ï ˛Ϸ: "¬È˛ÛÈÏÁ ¡„ÒÔÙÈÍfi ·Ì‹ÙıÓÁ, ÍÎÈÏ·ÙÈÍfi ·Îη„fi Í·È ÍıÍÎÈÍfi ÔÈÍÔÌÔÏfl·", ÙÔ ”‹‚‚·ÙÔ 25 …·ÌÔı·ÒflÔı 2020, ÛÙÁÌ À‹ÒÈÛ·. (EUROKINISSI/À≈ŸÕ…ƒ¡” ‘∆≈ ¡”)

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο της διαρκούς και επισταμένης προστασίας των καλλιεργειών προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιοτική και ποσοτική αύξηση της παραγωγής και κατ’ επέκταση το εισόδημα των αγροτών, ενέκρινε τη συνέχιση του προγράμματος Γεωργικών Προειδοποιήσεων Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας των καλλιεργειών βάμβακος και αραβοσίτου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την προστασία των βαμβακοκαλλιεργειών με σκοπό την πρόληψη – αντιμετώπιση επιβλαβών οργανισμών και κυρίως του πράσινου (Heliverpa armigera) και του ρόδινου (Pectinophora gossypiella) σκουληκιού διατίθενται ποσά σε 20 Περιφερειακές Ενότητες των Περιφερειών Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος και Δυτικής Ελλάδος.

Παράλληλα και για την προστασία των καλλιεργειών αραβοσίτου εγκρίθηκε η παρακολούθηση του επιβλαβούς οργανισμού Diabrotica virgifera Le Conte me, με παγίδες οι οποίες θα τοποθετηθούν σε 17 Περιφερειακές Ενότητες των Περιφερειών Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας.