Χαλκιδική

Χαλκιδική – Ενάμιση εκατομμύριο ευρώ οι επιπλέον πόροι για τα προγράμματα Leader

Ενισχύονται αγροτική οικονομία, μεταποίηση και πρωτογενής τομέας

Στην περαιτέρω ενίσχυση των προγραμμάτων Leader, που εξελίσσονται στην Κεντρική Μακεδονία προχωρά η Περιφέρεια, μέσα από τη μεταφορά επιπλέον ευρωπαϊκών πόρων για την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας, της μεταποίησης και του πρωτογενούς τομέα. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας υπέγραψε την απόφαση επιπλέον χρηματοδότησης των προγραμμάτων Leader, για την τοπική ανάπτυξη στις αγροτικές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της τοπικής και αγροτικής οικονομίας, τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων και την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, την ενίσχυση της αγροτικής επιχειρηματικότητας και των αγροτικών επενδύσεων, αλλά και της μεταποίησης.

«Διαθέτουμε επιπλέον ευρωπαϊκούς πόρους για την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας, μέσα από τα προγράμματα Leader, τα οποία υλοποιούν σε όλη την Κεντρική Μακεδονία οι Αναπτυξιακές Εταιρίες. Συνολικά, διαθέτουμε επιπλέον 7.620.000 ευρώ, καλύπτοντας έτσι το μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα στην περιοχή μας. Από την εξέλιξη των προγραμμάτων Leader στην Κεντρική Μακεδονία, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 9 εκ. ευρώ, διαπιστώθηκε ότι τα επιχειρηματικά σχέδια που υποβλήθηκαν και αξιολογήθηκαν θετικά υπερβαίνουν το συγκεκριμένο ποσό. Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κρίναμε ότι πρέπει να καλύψουμε το επιπλέον ποσό, φτάνοντας έτσι στη διάθεση συνολικά 16 εκ. ευρώ, χωρίς να αποκλείσουμε κανέναν ενδιαφερόμενο με θετική αξιολόγηση της επένδυσής του από τη χρηματοδότηση», σημείωσε ο Περιφερειάρχης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος διευκρνίζει ότι η ΑΝΕΤΧΑ παίρνει περίπου 1 εκ. 400 χιλ. ευρώ συμπληρωμτικά από τα παραπάνω, καθώς και σε αυτή την περίπτωση πολλές ολοκληρωμένες προτάσεις δεν είχαν καλή τύχη λόγω χρημάτων.

Η Περιφέρεια ενισχύει τον προϋπολογισμό με πρόσθετους ευρωπαϊκούς πόρους, μεταφέροντας κονδύλια από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στα προγράμματα Leader.

Ενίσχυση του προϋπολογισμού τους θα έχουν τα προγράμματα Leader, που υλοποιούνται από τις Αναπτυξιακές Εταιρίες Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Σερρών, Κιλκίς, Πιερίας και Ημαθίας.

Tags

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close