Με αυτούς τους κανόνες θα έρθουν τουρίστες στην Ελλάδα-Τα ξενοδοχεία “καραντίνας”

Ο υπουργός Τουρισμού, αποκάλυψε τα υγειονομικά πρωτόκολλα της φετινής τουριστικής περιόδου για ξενοδοχεία και αεροπορικές πτήσεις από το εξωτερικό. Πώς θα υποδεχόμαστε τουρίστες από το εξωτερικό φέτος.

Το φετινό καλοκαίρι φαίνεται πως θα είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα και η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει δραστικά μέτρα για τους τουρίστες που θα επισκεφτούν τη χώρα για διακοπές.

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης σε διαδικτυακή εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ ανέφερε πως θα πρέπει τα υγειονομικά πρωτόκολλα να τηρούνται ευλαβικά στα αεροπλάνο, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν κανόνες και στα ξενοδοχεία διαμονής.

Πιο συγκεκριμένα, για να μπορεί να επιβιβαστεί ένας επιβάτης από το εξωτερικό σε πτήση με προορισμό την Ελλάδα, θα πρέπει το αργότερο εντός των τελευταίων 72 ωρών να έχει λάβει πιστοποιητικό υγειονομικού χαρακτήρα, για να διαπιστωθεί ότι δεν έχει προσβληθεί από τον κοροναϊό.

Μάλιστα, δίχως το συγκεκριμένο πιστοποιητικό δεν θα μπορεί να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο.

Επιπλέον, σε πτήσεις εσωτερικού όλες οι θέσεις θα είναι κατειλημμένες, έτσι ώστε να είναι οικονομικά βιώσιμες οι αερομεταφορές. Ωστόσο, δεν πρόκειται να σερβίρεται φαγητό στους επιβάτες για πτήσεις μέχρι και τέσσερις ώρες, αλλά μόνο συσκευασμένα σνακς.

Σε κάθε τουριστική περιοχή θα υπάρχει ένα «ξενοδοχείο καραντίνας»

Οι τουρίστες θα αναχωρούν από την Ελλάδα χωρίς έλεγχο, ούτως ώστε να μην εγκλωβιστούν και παραμείνουν σε καραντίνα στην Ελλάδα.

Επίσης, το υπουργείο Τουρισμού σε κάθε τουριστική περιοχή της χώρας θα μισθώσει ένα τουριστικό κατάλυμα το οποίο θα λειτουργεί ως «ξενοδοχείο καραντίνας», για να μεταφέρονται τουρίστες που διαπιστώνεται ότι είναι φορείς του κοροναϊού.

Κάθε ξενοδοχείο ή τουριστικό κατάλυμα θα υποχρεωθεί να συμβληθεί με γιατρό, ο οποίος είτε διά ζώσης είτε με τηλεϊατρική θα διαπιστώνει εάν ένας τουρίστας πρέπει να υποβληθεί σε τεστ.

Τα αποτελέσματα των τεστ θα βγαίνουν εντός έξι ωρών προκειμένου όποιος διαπιστώνεται θετικός να μεταφέρεται σε «ξενοδοχεία καραντίνας».

Επιπροσθέτως, πρόκειται να γίνει ειδική εκπαίδευση του προσωπικού κάθε ξενοδοχείου σε ειδικούς κανόνες υγιεινής.

Στα ξενοδοχεία δεν θα υπάρχουν μπουφέδες, αλλά θα γίνεται μόνο σερβίρισμα, πλην ίσως των πολύ μικρών ξενοδοχείων.

Στις παραλίες οι ξαπλώστρες θα είναι αραιωμένες και θα έχουν κάλυμμα μιας χρήσης για κάθε λουόμενο.

ΠΗΓΗ: news2u.gr